Skip to content

Elektriciteit is veruit de populairste schone ‘brandstof’, liever gezegd, energie van dit moment om duurzaam en schoon te rijden. Elektrische voertuigen die zijn opgeladen met groene stroom, stoten geen CO2 en fijnstof uit. Daarmee is elektrisch rijden een zeer duurzame mobiliteitsoplossing. Jouw elektrisch voertuig opladen gaat gemakkelijk en snel bij TotalEnergies laadpalen door heel Nederland en Europa.

TotalEnergies laadpaal

Elektriciteit als 'brandstof'

De elektriciteit wordt opgeslagen in het belangrijkste onderdeel van een elektrisch voertuig, de batterij. Deze batterij is gebaseerd op de lithium-ion technologie en slaat de energie op. De hoeveelheid opgeladen elektriciteit wordt in kilowattuur (kWh) weergegeven. Deze elektriciteit wordt opgewekt uit verschillende duurzame bronnen, waaronder de wind en de zon. Hoeveel kilometers je per kWh kan rijden, hangt af van diverse omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid waarmee je rijdt en de buitentemperatuur. Over het algemeen rijd je met een lage(re) gemiddelde snelheid meer kilometers dan met een hoge(re) snelheid. De kwaliteit en het type batterij bepalen het vermogen, het aantal te rijden kilometers, de oplaadtijd en beïnvloedt de prijs van het voertuig.

Voordelen elektriciteit

  • Bij elektrisch rijden op groene stroom worden geen broeikasgassen of andere verontreinigende stoffen uitgestoten
  • Elektrische voertuigen zijn stil, dynamisch en accelereren snel
  • Elektriciteit is een voordelige energie voor mobiliteit
  • Ruime keuze in elektrische voertuigen en modellen

Elektrisch laden bij TotalEnergies

TotalEnergies beschikt in Nederland over een groot netwerk van laadpalen in het publieke domein. Daarnaast zijn er snelladers (50kW) en zogenoemde High Power Chargers (175kW) beschikbaar bij diverse TotalEnergies servicestations. Wij werken hard aan de uitbreiding van de laadfaciliteiten. De meeste bestuurders laden hun elektrische voertuig thuis of op het werk op. Ook op grote parkeerplaatsen, bij winkelcentra en langs auto- en snelwegen zijn laadstations te vinden. De oplaadtijd is afhankelijk van het type laadpaal en voertuig. Ondanks de verschillende soorten aansluitingen, zijn alle TotalEnergies laadpalen geschikt voor ieder elektrisch voertuig.

Slim laden

Wij onderzoeken bij iedere laadoplossing de opties voor slim laden. Passend bij de behoeften van de situatie en tegen zo laag mogelijke kosten. Zo kunnen wij de gevraagde stroom aan de laadpaal afstemmen op het real time gebruik van jouw gebouw.

Groene energie

TotalEnergies draagt bij aan een schonere wereld. Dat doen wij onder meer door altijd groene stroom te leveren voor de laadoplossing. Deze groene stroom wordt duurzaam opgewekt.

Energie opslaan

De techniek van TotalEnergies maakt het mogelijk om zelf opgewekte stroom direct in te zetten voor de laadsessies op jouw eigen terrein. In veel gevallen wordt de laadoplossing hierdoor een stuk kostenefficiënter.

Bekijk onze actie

Case studies elektriciteit

Meer over elektriciteit