Skip to content

Presteren op topniveau, dat geldt niet alleen voor auto’s en motoren. Maar ook voor onze producten. Veel van onze producten verbeteren we op basis van ervaringen die we opdoen in de auto- en motorsport. We doen veel onderzoek om brandstoffen en smeermiddelen te maken die bijdragen aan successen in de auto- en motorsport. En daar kan jij als automobilist in het dagelijks gebruik ook van profiteren. Op het gebied van een langere levensduur, brandstofbesparing én nieuwe motortechnieken.

Op deze pagina lees je meer over onze partners in de sport. En welke rally’s en races we sponsoren. Of bekijk de TotalEnergies Competition pagina van de TotalEnergies​ Groep.

Formule E DS E-TENSE FE 19

 

De Formule E is een autosportklasse. De FIA organiseert deze wedstrijd. Het is een wedstrijd alleen voor elektrische auto’s. 
 
In het seizoen van 2018-2019 werd de Fransman Jean-Eric Vergne kampioen met een DS E-TENSE FE 19 van het Team DS Techeetah Formula E. Wij waren de sponsor van zijn auto.

Meer weten? Bekijk de video.

World Endurance Championship WEC met Aston Martin Racing

 

Het FIA World Endurance Championship is een wereldkampioenschap in de autosport. Automobile Club de l'Ouest (ACO) en de Fédération Internationale de l'Automobile (FIA) organiseert dit kampioenschap. 
 
Dankzij de samenwerking met ACO die loopt tot eind mei 2023, zijn wij de officiële brandstofleverancier van het FIA World Endurance Championship. We ontwikkelen brandstoffen met oog op het verminderen van het verbruik en de impact op het milieu. Zonder de prestaties en betrouwbaarheid te verwaarlozen. Samen gaan we de brandstoffen van de toekomst ontwikkelen.
 
In het WEC kampioenschap ondersteunen wij de volgende teams:

  • Aston Martin Racing
  • Signatech Alpine Matmut
  • Panis Barthez Competition

Meer weten over deze raceklassen, de agenda, teams en rijders? Bekijk de TotalEnergies Competition website. 

Citroen-TotalEnergies​ in de WRC World Rally Chanmpionship 

 

Het wereldkampioenschap rally, internationaal bekend als het FIA World Rally Championship (WRC), is een jaarlijks kampioenschap in de rallysport. De FIA organiseert dit kampioenschap. In dit kampioenschap strijden de beste rallyrijders van de wereld met elkaar om de wereldtitel.  

Wij doen samen met Citroën mee met twee teams. Als meervoudig wereldkampioen is het duo Sebastien Ogier en Julien Ingrassa in 2019 toegetreden tot de Citroen stal. Ook het Finse duo Esapekke Lappi en Janne Ferm maken hier deel van uit.

Meer weten over deze klasse? Bekijk de TotalEnergies Competition website. 

World Rally Cross WRX 

 

Het wereldkampioenschap rallycross (afkorting WRX) is een rallycrosskampioenschap. De FIA organiseert dit in samenwerking met IMG. 

Wij ondersteunen in dit kampioenschap twee teams. Het Zweedse team Hansen, met Timmy en vader Kenneth Hansen in Peugeots 208 WRX.

En ook nog een ander team, GK Kompetition dat met de coureurs Anton Marklund en Guerlain Chicherit rijdt met Renaults Megane RS RX. 

Oliviera driving the MotoGP for Team KTM Red Bull Tech with ELF

 

MotoGP (voorheen de 500cc-klasse) is een klasse van motorwegwedstrijden. De Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM) organiseert dit kampioenschap.Wij sponsoren met ons merk ELF het Team KTM Red Bull Tech met de rijders Hafizh Syahrin en Miguel Oliviera.

Meer weten over deze raceklasse? Bekijk de TotalEnergies Competition website.

MarkVDS Racing in de Moto2 met TotalEnergies​

 

Moto2 (voorheen de 250cc-klasse) is een wegraceklasse in de motorsport. In deze klasse wordt gestreden om de wereldtitel in het FIM wereldkampioenschap wegrace.

Wij ondersteunen twee teams in deze klasse. Het Team Estrella Galicia 0,0 Marc VDS met de rijders Alex Marquez en Xavi Vierge met het merk TotalEnergies​.
Daarnaast wordt het merk ELF uitgedragen via sponsoring van Team KTM Red Bull Tech 3 en de rijders Marco Bezzecchi en Philipp Oettl. 

Meer weten over deze raceklasse? Bekijk de TotalEnergies Competition website.

Jonathan Rea for the Kawasaki Racing Team in the Superbikes

 

Het wereldkampioenschap Superbike als wegraceklasse is in 1988 ingesteld door de FIM. De Superbike kun je onderverdelen in twee klassen, de Superbikes en de Supersport. In beide categorieën heeft Kawasaki motoren rijden. Met ons en het merk ELF als sponsor.

Meer weten over deze raceklasse? Bekijk de TotalEnergies Competition website.

Lucas Mahias van het Team Kawasaki Pucetti Racing met  Elf

 

Het Wereldkampioenschap Supersport is een wegraceklasse voor gemodificeerde straatmotoren. We noemen dit ook wel de WSS klasse. De wedstrijden vinden plaats in het voorprogramma van het Wereldkampioenschap Superbike. Bij de Supersport komt voor het Team Kawasaki Pucetti Racing, ook met ELF, in de baan de Fransman Lucas Mahias (# 44) samen met zijn stalgenoot Hikari Okubo.

Meer weten? Bekijk de TotalEnergies Competition website.

Kawasaki Endurance Team met Elf

 

De FIM EWC is een spannend kampioenschap waarin zowel de motorfietsen als de rijders (meestal mannelijk, soms vrouwelijk) zwaar op de proef worden gesteld in races van 8 tot 24 uur. In zowel Formula EWC als Superstock is de brandstoftank aangepast tot een maximale capaciteit van 24 liter en uitgerust met een snel bijvulapparaat.

TotalEnergies​ ondersteunt met haar merk Elf het Team Kawasaki SRC in deze klasse

Meer weten? Bekijk de TotalEnergies Competition website.

Mazda MX5 Cup in actie op het circuit

 

Tijdens de Mazda MX-5 Cup racen auto’s met een volledig voor circuitgebruik aangepaste MX-5 van het nieuwste model type ND.

Elke Mazda wagen stelt andere eisen op het gebied van motoroliën. Afhankelijk van het type, het vermogen en de interval van de verversingen. Om maximale efficiëntie, prestaties en levensduur van onze motoren te kunnen garanderen zijn wij met Mazda gaan samenwerken. Gezamenlijke onderzoeken en ontwikkeling zorgden voor innovatieve originele Mazda oliën. Speciaal ontworpen om aan de bijzondere eisen van de Mazda wagens te voldoen. De naam van deze exclusieve smeermiddelenlijn is Mazda Original Oil.

Meer weten over de Cup, de wedstrijdkalender en deelnemers? Bekijk de website MX5cup

Veltman Racing rijdt de Rallycross met Willem als coureur en vader Wim en moeder Elly in de hospitality

 

Een dynamisch uithangbord voor de Nederlandse Rallycrosswereld is de familie Veltman uit Voerendaal. Met als coureur Willem Veltman. In 2020 wordt het Veltman team al 25 jaar gesponsord door eerst Fina en daarna TotalEnergies​. Ze rijden Citroëns, uiteraard met onze smeermiddelen en brandstoffen.

Meer weten? Bekijk de website van Veltman Racing

Total Agri Eager Beaver Team uit Putten voor de sleepwagen voor een full-pull

 

Team Eager Beaver is een team dat bestaat uit 7 enthousiaste leden dat zich bezighoudt met het bouwen en onderhouden van een vrije klasse, modified tractor uitkomend in de Grand National modified klasse van de NTTO, ETPC.  

Meer weten? Lees meer informatie, bekijk beelden of de wedstrijdkalender op Team Eager Beaver

Het Topsportcentrum Rotterdam naast de Kuip is de thuisbasis voor Zeeuw  Zeeuw Feyenoord Basketball

 

Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketbal is een Nederlandse basketbalclub uit Rotterdam die uitkomt in de Eredivisie. Wij sponsoren dit team. 

Meer weten? Lees meer informatie of bekijk beelden en de wedstrijdkalender op de website van Rotterdam Basketbal.