Waterstof  |   HVO 100   |   Groengas  |   LNG   |   Biobrandstoffen

nieuwe_cng_header_totalenergies.png

Groengas / CNG

Bekijk hieronder onze oplossingen voor Groengras (CNG)


Groengas / CNG
Groengas (CNG) is de duurzame variant van aardgas. Groengas wordt gemaakt van biogas dat ontstaat door plantaardig en dierlijk (rest)materiaal te vergisten. Bij de productie komt ‘biogas’ vrij. Dit wordt opgevangen en onder andere gebruikt om groengas van te maken, een duurzame en schone energie om op te rijden.

Direct in contact komen?

Onze experts staan klaar om jou te helpen.

Naar direct regelen en contact

Voordelen groengas (CNG)

Productie van groengas
Groengas wordt gemaakt door vergisting van onder andere snoeiafval, rioolslib en mest. Bij die vergisting ontstaat biogas. Daarbij wordt het CO2 dat het materiaal tijdens de groei heeft opgenomen omgezet in methaan (CH4). Dit biogas, met methaan als hoofdbestanddeel, wordt opwerkt naar ‘aardgaskwaliteit’. Zo kan het in het aardgasnetwerk worden toegevoegd en tank je het gemakkelijk bij een tankstation. Bij de verbranding van groengas komt er weliswaar CO2 vrij, maar omdat het wordt geproduceerd uit hernieuwbare biomassa draagt het niet bij aan het broeikaseffect.
 

Groengas (CNG) tanken
Groengas (CNG) is geschikt voor transport, bedrijven en personenauto’s. Tanken doe je bij een aantal TotalEnergies stations. Tankstations die de merknaam ‘PitPoint clean fuels’ dragen vallen ook binnen het netwerk van TotalEnergies. Het tanken gaat grotendeels zoals je gewend bent: koppel de vulslang aan je voertuig, knijp in de hendel en de tank loopt vol. Afhankelijk van de grootte van de tank en het type voertuig rijd je 350 tot 1000 kilometer.
De station locator toont alle TotalEnergies-servicestations in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. Selecteer in het filter Brandstoffen 'CNG' en je vindt zo het netwerk waar deze brandstof getankt kan worden.
 

Beter voor het milieu
De verbranding van groengas heeft geen schadelijke effecten op het klimaat, en is een goede keuze voor de luchtkwaliteit. De uitstoot van stikstof (NOx) en fijnstoffen (PM10) is aanzienlijk lager dan bij fossiele brandstoffen. 


Verschil groengas en CNG
CNG staat voor Compressed Natural Gas, oftewel: natuurlijk gas onder druk. CNG is een verzamelnaam voor groengas en aardgas. Je kunt aardgas zien als de voorloper van groengas. CNG van aardgas is een (schonere) fossiele brandstof: er komt minder fijnstof, NOx en CO2 vrij dan bij traditionele brandstoffen. Hoewel groengas dezelfde samenstelling heeft als CNG, is de oorsprong van groengas hernieuwbaar waardoor er bij verbranding geen extra CO2 in de atmosfeer komt. In tegenstelling tot CNG van aardgas, is groengas dus geen fossiele brandstof en daardoor beter voor het milieu.

Case studies groengas (CNG)

header_irado.png

Irado

Van buren, naar partners in schone energie.
Bekijk
postnl_case-study-edito4-273x150.jpg

PostNL

Het duurzame wagenpark van de toekomst.
Bekijk
centric-case-study-edito4-273x150.jpg

Centric

Met groengas van TotalEnergies rijdt Centric bijna klimaatneutraal.
Bekijk
CNG.jpg

Waternet

Draagvlak creëren voor een optimale groengas-tankbeleving.
Bekijk

Ontwikkelingen & Innovaties

meerlanden-case-study-header-1314x433.jpg
Groengas / CNG

Rijden op groengas van zelf opgehaald gft-afval: Meerlanden Rijsenhout

Grondstoffen- en energiebedrijf Meerlanden in Rijsenhout haalt gft-afval (groente-, fruit- en tuinafval) op en gebruikt dat om groengas te produceren.

Lees meer
centric.jpg
Groengas / CNG

Centric: CO₂ uitstoot drastisch lager dankzij groengas (CNG)

Voor IT-dienstverlener Centric is duurzaamheid belangrijk. Daarom besloot de organisatie in 2018 een groep van 200 medewerkers te voorzien van een nieuwe, groenere leaseauto.

Lees meer
totalenergies_h2_inauguration_utrecht_2377.jpg
Duurzame energie

Inauguratie van TotalEnergies waterstoftankstations in regio Rotterdam en Utrecht

TotalEnergies heeft in Nederland een tweetal nieuwe openbare waterstoftankstations geopend in Capelle aan den IJssel, regio Rotterdam, en in Utrecht. Aanwezig hierbij waren Robert Joore, Managing Director van TotalEnergies Marketing Nederland; Antoine Tournand, Vice President Hydrogen, Florentin de Loppinot, Project Lead Hydrogen, van TotalEnergies Marketing & Services; en Adwin Martens, Chief Strategy Officer van WaterstofNet. Tevens aanwezig bij de ceremonie in Utrecht was Eva Oosters, Wethouder voor Emissieloos Vervoer van deze gemeente.

Lees meer

Ook op de hoogte blijven


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ik wil de nieuwsbrief ontvangen en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Daarom verstrek ik de bovenstaande gegevens. TotalEnergies verwerkt deze gegevens volgens de privacyverklaring. Ik ben op de hoogte dat ik mij elk moment kan uitschrijven.