Skip to content

Geef jouw energietransitie vaart 

TotalEnergies is jouw partner in de energietransitie

TotalEnergies heeft zich ontwikkeld zich tot een frontrunner op het gebied van new energies. Je kunt bij ons terecht voor alles wat met energie te maken heeft. Lees hoe wij je kunnen ondersteunen om de energietransitie van jouw organisatie vaart te geven. Krijg je energie van deze voorbeelden? Neem dan contact op met je accountmanager.  

Zelf energie opwekken en je kosten verlagen

Veel bedrijven willen een actieve rol spelen in de energietransitie. De keuze voor zonnepanelen is dan een logische en praktische stap. Hoewel een zonne-installatie direct voor lagere stroomkosten zorgt, vragen de aanschaf, de bouw en het onderhoud van de installatie om serieuze investeringen. 

Als partner in de energietransitie hebben we een praktisch totaalconcept ontwikkeld. Daarbij zorgen wij voor financiering, de bouw, het onderhoud én de exploitatie van de zonne-installatie. Onze klanten hebben geen omkijken naar de installatie, maar profiteren wél van de stroom die op hun terrein opgewekt wordt. En dat allemaal zónder hoge investeringen vooraf. 

Wil je zelf stroom opwekken en gebruiken? Dan zijn er twee mogelijkheden. 

-    Je sluit een Power Purchase Agreement (PPA) af. Bij deze variant neem je de op jouw terrein opgewekte energie af tegen een vooraf vastgestelde prijs per MWh. Deze energiekosten reken je maandelijks af. Naar de installatie heb je geen omkijken. TotalEnergies zorgt voor de bouw en het onderhoud.  
 
-    Je sluit een leaseovereenkomst af. Bij deze variant betaal je een vast maandelijks leasebedrag voor je zonne-installatie. Vanaf dag één profiteer je van de stroom die jouw zonnepanelen opwekken. Naar de installatie heb je geen omkijken. Wij zorgen voor de bouw en het onderhoud. Aan het eind van de leaseperiode kun je de installatie overnemen.

De Power Purchase Agreement en de leaseovereenkomst zijn met name interessant voor grote bedrijven. Bij projecten vanaf 500 KWp (meer dan 1200 panelen, pakweg 4000 vierkante meter) werk je rechtstreeks samen met TotalEnergies. Bij kleine en middelgrote projecten zorgt TotalEnergies’ dochterbedrijf SunPower voor het aanbod van de zonnepanelen. SunPower werkt nauw samen met lokale installateurs. 

Wil je weten welke oplossing het beste past bij jouw energiebehoefte, jouw situatie en jouw budget? Neem dan zeker contact met ons op. Onze experts denken graag met je mee. 

Elektrisch rijden stimuleren met een eigen laadinfrastructuur

Steeds meer organisaties stellen hun medewerkers in staat om elektrisch te rijden. Daardoor groeit de behoefte aan een betrouwbare laadinfrastructuur. Collega’s moeten hun auto op het werk op kunnen laden en hebben misschien ook thuis behoefte aan een laadpaal. TotalEnergies helpt deze organisaties bij het realiseren van een eigen laadinfrastructuur. 
Gaat dit ook voor jou op? Dan nemen we je veel werk uit handen. Wat is jouw behoefte? Hoeveel laadpalen heb je nodig, nu en in de toekomst? TotalEnergies denkt met je mee en stelt een plan voor je op. Kun jij je in dat plan vinden? Dan helpen we je stap voor stap om jouw eigen laad-infrastructuur te realiseren. 

Verantwoord rijden op groengas

CNG staat voor Compressed Natural Gas, oftewel: natuurlijk gas onder druk. Groengas is de duurzame variant van aardgas. Groengas wordt gemaakt van biogas dat ontstaat door plantaardig en dierlijk materiaal te vergisten. TotalEnergies is de grootste leverancier van groengas aan het wegverkeer. Groengas is geschikt voor transport, bedrijven en personenauto’s. Gas tank je bij een groot aantal groengastankstations van TotalEnergies. Het tanken gaat grotendeels zoals je gewend bent: koppel de vulslang aan je voertuig, knijp in de hendel en de tank loopt vol. 

Overal laden met je eigen laadpas

Als ondernemer wil je makkelijk en snel kunnen laden. En je wilt je collega’s in staat stellen om vlot op te laden. Met de Charge+ Business laadpas van TotalEnergies blijf je altijd onderweg. Onze laadpas heeft een laadchip waarmee je bij nagenoeg alle openbare laadpalen kunt laden. Heb je thuis een laadpaal van TotalEnergies? Ook zo’n stroompunt activeer je snel en eenvoudig met je eigen laadpas van TotalEnergies.

Meer informatie? 

Wil je meer weten over de vele groene mogelijkheden van TotalEnergies? Neem dan contact op met jouw accountmanager. 

Meer nieuws