Skip to content

42 jaar klant bij TotalEnergies

Autobedrijf Van den Berg & Wiggers: ‘Een partij die meedenkt’

Autobedrijf Van den Berg & Wiggers doet al 42 jaar zaken met TotalEnergies. Goede producten en vooral prima ondersteuning staan aan de basis van deze relatie. Bert van den Berg en Rick Wiggers zien geen enkele reden om van leverancier te veranderen. “Met TotalEnergies gaan we op naar de vijftig jaar.” Lees het hele verhaal: over hoe het begon, waarom beide ondernemers zo tevreden zijn en wat hun plannen voor de toekomst zijn. 

42 jaar klant bij TotalEnergies, en doorrrr!

Kees Wiggers en Bert van den Berg werkten bij een Simca-dealer in Amsterdam. Ze huurden samen een pand en zijn als compagnons op 1 april 1979 Autobedrijf Van den Berg & Wiggers begonnen. Rick – de zoon van Kees Wiggers – kwam op 1 januari 2000 in de zaak en nam in 2013 het bedrijf over. “Mijn vader komt nog dagelijks in het bedrijf.”

‘Altijd een goede partner’

Bert en Kees kochten ELF-olie, want dat kenden ze uit hun Simca-tijd. Na de fusie van ELF met voorheen Total zijn ze TotalEnergies trouw gebleven. Rick zet die relatie voort. Waarom? “Ten eerste is het een fijn product en ten tweede is TotalEnergies altijd een goede partner geweest. Ik let scherp op goedkeuringen om problemen met bijvoorbeeld natte distributieriemen te voorkomen. We hebben in de afgelopen 42 jaar twee keer een laboratoriumonderzoek door TotalEnergies laten uitvoeren – een zogenoemde ANAC Olie-analyse. Dankzij die mogelijkheid kun je storingsoorzaken uitsluiten. In beide gevallen lagen de problemen niet aan de olie.”

Van den Berg & Wiggers 2.0

Rick zit midden in een verhuizing. Van den Berg & Wiggers (inmiddels een Bosch Car Service-bedrijf ) opende in 1996 een tweede bedrijf en dat bedrijf gaat samen met het bedrijf aan de Wittenkade verhuizen naar de Contactweg in Amsterdam. Rick: “Daar bouwen we Van den Berg & Wiggers 2.0. Ik ben 36 jaar, dus het vertrek van de Wittenkade voelt als het verlaten van het ouderlijk huis.”

Een partij die meedenkt

Een nieuw bedrijf vraagt investeringen, zoals een mooie epoxyvloer, maar ook olie-gerelateerde investeringen. Rick: “Het is fijn als je met een partij samenwerkt die meedenkt. TotalEnergies financiert ons rentevrij met een iets hogere olieprijs, zodat we de lening per liter terugbetalen. Ik vind dat een teken van een goede samenwerking: geven en nemen.” Rick heeft al een nieuwe bulktank van duizend liter gekocht. “Nu wil ik eigenlijk precies zo’n bulktank voor de afgewerkte olie. Je hebt tenslotte maar één keer de kans om het goed te doen.”

Breed inzetbare Quartz Ineo Long Life 5W30

Quartz Ineo (voor diesels) en Quartz 9000 (voor benzinemotoren) behoren tot de populairste smeermiddelen in het topsegment. Rick heeft Quartz Ineo Long Life 5W30 in de bulktank, een breed inzetbare zogenoemde low-SAPS-olie (sulfaatasgetal, fosfor en zwavel) en dus vriendelijk voor het nabehandelingssysteem van de motor. Rick: “De andere vier oliën kopen we in 60-litervaten.” Één daarvan is Quartz 9000 (Energy) 5W40 met Age Resistance Technology (ART), dat vuil zwevend houdt en degeneratie voorkomt, terwijl ook oxidatie en sludge-opbouw worden tegengehouden.

Op naar vijftig jaar met TotalEnergies!

Total is TotalEnergies geworden. Rick Wiggers vindt de naamswijziging logisch: “Je kunt ook gas en licht van TotalEnergies afnemen, dus die nieuwe naam dekt de lading beter. Maar Total-olie blijft Total-olie.” Autobedrijf Van den Berg & Wiggers gaat in augustus op de nieuwe locatie open en daarna met TotalEnergies op naar de vijftig jaar? “Ja, hoor, dat lijkt mij wel. Mijn onderdelengrossier wil mij graag overhalen naar een ander merk. Ik kan goed met ze opschieten en ze blijven het proberen, maar ik blijf trouw aan TotalEnergies.”

bekijk ook