Skip to content

“Mijn vrouw typeert me als iemand die denkt in oplossingen. Ze heeft gelijk, zo werkt dat bij mij”

Maak kennis met Wouter Oude Elberink, Accountmanager Automotive

Wouter Oude Elberink is Account Manager Automotive. Hij is de link tussen TotalEnergies en klanten in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. Wouter loopt nooit weg voor een uitdaging. Het is de enige manier waarop hij kan en wil werken.

Waar komt jouw liefde voor technologie vandaan?

Mijn liefde voor technologie begon toen ik na lang zeuren op mijn elfde een crossbrommer van mijn vader kreeg. Uiteindelijk was ik meer aan het sleutelen dan aan het rijden. Ik had er feeling voor en haalde alles los. Ik vond het heel interessant om te zien hoe het allemaal werkte.

Hoe kwam je bij TotalEnergies terecht?

Na mijn studies motorvoertuigentechniek en commerciële economie werkte ik in verschillende rollen en branches. In mijn laatste functie adviseerde ik melkveehouders op het gebied van hygiëne en klauwgezondheid. Toch begon mijn automotive hart op mijn 38e weer te kloppen. Ik had voor mezelf beslist dat ik het liefst als accountmanager bij een olieleverancier aan het werk wilde. In die rol komen verschillende dingen samen die me goed liggen. En TotalEnergies is een gerenommeerd bedrijf dat ik bovendien van de rallysport ken. Ik ben hier he-le-maal op m’n plek. TotalEnergies is een heel fijn bedrijf om voor te werken; een bedrijf waar medewerkers en klanten centraal staan. 

Wat kenmerkt jou als accountmanager?

Als een klant een wens heeft, zal ik al mijn creativiteit gebruiken om het voor elkaar te krijgen. Mijn vrouw typeert me als iemand die denkt in oplossingen. Ze heeft gelijk, zo werkt dat bij mij. Ja, dat kost veel energie. Maar dat hoort bij de functie. Bovendien is het een fijne manier om te werken. Uiteindelijk werpt het z’n vruchten af. 

Wat zie je in de automotive sector gebeuren?

Wat je nu veel ziet zijn overnames van dealerbedrijven. Dat is een belangrijke trend. Wat ik in mijn rol kan doen is zorgen voor een soepele overgang naar TotalEnergies als leverancier. Ik zorg dat alles voor zo’n nieuwe vestiging geregeld is. Wat ik doe in zo’n geval varieert van het aanmaken van accounts tot uitleg over het bestelsysteem zodat ze meteen een vliegende start kunnen maken met onze producten.

Wat is je belangrijkste advies aan bedrijven in deze sector?

Mijn advies, en daar geloof ik heilig in: blijf leren. In de automotive ben je nooit uitgeleerd. Zorg dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen, zeker op het gebied van EV. En heb je vragen? Dan neem je gewoon contact met ons op.

Meer nieuws