Skip to content

TotalEnergies is al meer dan 45 jaar actief als leverancier van motorolie in de auto- en motorsport. Alle producten ondergaan de ultieme test op het circuit. De uitstekende smerende kwaliteiten van de QUARTZ-motoroliën zijn mede te danken aan de opgedane expertise in de racerij. Honderden overwinningen in diverse kampioenschappen staan op naam van teams die actief zijn in de auto- en motorraces en daarbij TotalEnergies-motorolie hebben gebruikt. De winst is niet alleen geboekt op asfaltcircuits maar ook tijdens races door stoffige woestijnen en over besneeuwde bergwegen.

Circuit als testlaboratorium voor QUARTZ-assortiment

Hoewel conventionele motoroliën deze zware omstandigheden uit de weg gaan, biedt de gemotoriseerde sport wel de meest ideale testomstandigheden voor onze QUARTZ-motoroliën. De ingenieurs die onze oliën voor de sport hebben ontwikkeld, zijn ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van ons QUARTZ-assortiment. Zo kunnen wij onze klanten optimale smering en prestaties garanderen voor alle soorten auto’s in uiteenlopende omstandigheden.

Sponsor van verschillende races

Total Smeermiddelen is een benchmark geworden in de motorsport dankzij de uitmuntende kwaliteit en hoge technische eigenschappen. TotalEnergies draagt bij aan het succes van veel partners in de autosport en met name bij races als de FIA WEC (World Endurance Championship), FIA WRC (World Rally Championship), FIA WRX (World RallyCross Championship), FIA Formule E Championship, GT World Challenge Europe Endurance Cup, Intercontinental GT Challenge, MotoGP, WSBK (World Superbike) en de Mazda MX-5 Cup.

The track is our lab - Video

bekijk ook