Skip to content
TotalEnergies 24 Hours of Le Mans WEC racing
TotalEnergies 24 Hours of Le Mans WEC racing

De 24 Hours van Le Mans is een van de oudste (1923) en grootste autoraces ter wereld. Het circuit van 13.626 kilometer is vernoemd naar de rivier de Sarthe; hieraan ligt Le Mans gelegen. Aan deze race doen in 2020 vier verschillende klassen mee: LM P1 (6 auto’s), LM P2 (24 auto’s), LM GTE Pro (7 auto’s) en LM GTE Am (23 auto’s). Het doel van de race is om in 24 uur tijd zo veel mogelijk rondes te rijden. In een 24-uurs race bestaat een team altijd uit meerdere coureurs. Het is de ultieme test op het gebied van uithoudingsvermogen voor mens en machine.

Tot 2023 is TotalEnergies de officiële brandstofleverancier van het FIA World Endurance Championship (WEC), inclusief de 24 Hours of Le Mans, een legendarische race waarin we onze partnerteams van dichtbij ondersteunen. Voor de 24 Hours of Le Mans heeft Total in 2019 met succes 280.000 liter brandstof gesponsord aan alle deelnemende auto’s. Bovendien hebben we tijdens de race meer dan 150 test uitgevoerd. In de categorie LM GTE Pro profiteert Aston Martin Racing van onze expertise op het gebied van motorolie en versnellingsbakolie.

Total & aston martin racing

TotalEnergies 24 hours of le mans aston martin
TotalEnergies 24 hours of le mans aston martin

 

Total zet het hele seizoen een mobiel testlaboratorium in om de metalen in de smeermiddelen te analyseren en real time het resultaat te kunnen tonen. In de klasse LMP2 ondersteunen wij ook ons partnerteam: Signatech Alpine Elf. En onze inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen: het team won het LMP2-event op de 24 Hours Le Mans en behaalde daarmee een tweede FIA WEC- wereldtitel

De laatste minuten voor de start zijn jaarlijks weer onvergetelijk. De spanning stijgt dit jaar op 19 september 2020 om 14:30, wanneer de groene vlag de race begroet en de adrenaline piekt op 20 september 2020, rond het middaguur, wanneer de laatste rondes worden gereden. Om 14:30 is de spanning voorbij en maakt de winnaar een ereronde, voordat hij onder het podium stopt en zijn prijs in ontvangst neemt.

24 hours of le mans 2018

TotalEnergies partnerships

bekijk ook