Skip to content
Total FIA Formula E Championship
Total FIA Formula E Championship

Het FIA Formula E Championship, gelanceerd in 2014 door Formula E Holdings en de FIA, is vandaag de dag een groot wereldwijd motorsportevenement. Het belangrijkste doel van deze races is het gebruik van emissievrije voertuigen te bevorderen. Dit doen zij door diverse races te organiseren – ook bekend als ‘e-prix – die rijden op o.a. tijdelijke straatcircuits in bijvoorbeeld Beijing, Honk Kong, Buenos Aires, Montreal, Parijs, Rome, Berlijn en Miami.

De auto’s zelf hebben een vermogen van 250 kW, maar tijdens de race moeten de coureurs twee verschillende modi uitvoeren, namelijk de ‘normale’ (max 200 kW) en de ‘aanval’ modus van maximaal 225 kW. Met een speciaal FanBoost-systeem kunnen enkele rijders, door het publiek gekozen, profiteren van een eenmalige tijdelijke boost die tot wel 250 kW gaat. Voor Total, die nieuwe uitdagingen op het gebied van duurzame mobiliteit niet uit de weg gaat, is de race een ideaal testlaboratorium. Om de oplossingen voor de toekomst te mogen ontwikkelen en te testen zijn we onze toewijding aan deze discipline verder aangegaan, samen met onze partner DS-TECHEETAH. 

 

Total Formula E Mexico
Total Formula E Mexico

Sinds 2018 zijn we betrokken bij Formula E met DS-TECHEETAH. Onze ingenieurs gebruiken al hun expertise om vloeistoffen op maat te maken, speciaal voor deze autoklasse, waarvan de kenmerken zeer zeker verschillen van de verbrandingsvoertuigen. Zo moeten onze producten de distributie van elektriciteit helpen te vertragen in geval van een kortsluiting. Daarom ontwerpen we deze producten met een specifieke focus op isolerende eigenschappen. Een elektrische motor heeft ook een hoger vermogen dan een verbrandingseenheid: 95% tegenover 45%. Onze smeermiddelen bieden snelle en efficiënte koeling om een optimale temperatuurregeling te garanderen. 
Het teamwerk en de nauwe samenwerking met DS-TECHEETAH hebben zijn vruchten afgeworpen: het team won de titel en Jean-Éric Vergne werd de allereerste persoon die opeenvolgend Formula E titels won. 

 

Formula E Partnership TotalEnergies with DS-TECHEETAH Formula E Team

TotalEnergies partnerships

bekijk ook