Skip to content
TotalEnergies MissionH24

 

MissionH24, gelanceerd in 2018, is een samenwerkingsproject tussen de Automobile Club de l'Ouest (ACO) en het ingenieursbureau GreenGT.

Het doel is een speciale categorie voor waterstofaangedreven elektrische voertuigen te creëren tijdens het 24 Hours of Le Mans-evenement in 2025.

De ambitie is duidelijk: het versnellen van onderzoek en ontwikkeling voor dit type energie om emissievrije mobiliteit te bereiken. Het was voor TotalEnergies een logische stap om aan te sluiten bij dit ambitieuze project, dat perfect aansluit bij de toezeggingen van de Company.

 

TOTALENERGIES, LEIDENDE PARTNER VOOR MISSIONH24

Als partner en brandstofleverancier van de ACO voor het World Endurance Championship, werd TotaleEnergies gepositioneerd als de ideale partner om te voldoen aan de energiebehoeften van MissionH24. Dit programma biedt de Company een unieke kans om een pionier te worden voor het ontwerp en de ontwikkeling van waterstoftanksystemen. 

EERSTE MOBIELE WATERSTOFSTATION TER WERELD

TotalEnergies MissionH24

 

Het door TotalEnergies ontwikkelde race-tankstation voor waterstof is een grote technologische stap voorwaarts! Zo kan een voertuig in slechts drie minuten betrouwbaar en veilig tanken met waterstof. Doordat het mobiel is kan het steeds opnieuw worden ingezet om het prototype te begeleiden en de bevoorrading ervan te garanderen op racelocaties die nog niet over de nodige infrastructuur beschikken.

Dit innovatieve station was een van de factoren die het voor de coureurs Olivier Lombard en Norman Nato mogelijk maakten om, ondersteund door onze teams, deel te nemen aan de vrije trainingen tijdens de Michelin Le Mans Cup. Met een snelheid van bijna 300 km / u en uitstoot van alleen waterdamp, maakte het LMPH2G-prototype indruk met zijn technologische en energieprestatieniveaus. Succesvolle en veelbelovende eerste stappen voor iedereen die betrokken is bij dit historische avontuur. 

 

  • 3,4 sec
    to reach 100 kph
  • 450 bars
    refuelling pressure
  • 3 min
    for a full refuel on average

TotalEnergies partnerships

bekijk ook