Skip to content

Technische dienst geeft advies

Voor alle vragen over producten en smeertechnologie

Meer weten over onze producten of wegwijs worden in de nieuwste smeertechnologie? Klop aan bij de technische dienst van TotalEnergies! Drie experts staan jou in het Nederlands te woord met kennis van zaken; ze weten het antwoord op tal van vraagstukken.

Vraag: heeft TotalEnergies biologisch afbreekbare smeervetten voor de schroefaskoker en voor gebruik aan dek in het assortiment?

Voor vetgesmeerde schroefaskokers wordt vanouds een calciumvet voorgeschreven. Momenteel is dat Merkan 23. De biologische variant is Biomerkan RS. Dit vet heeft een grote weerstand tegen water en lost dus niet op. Daardoor blijft het bijzonder goed smeren onder zware omstandigheden.

Aan dek wordt sinds jaar en dag een lithium EP 2 smeervet gebruikt. Nu is dat Multis EP 2. Deze kan vervangen worden door Biomultis EP 2. Het vormt een duurzame smeerfilm en is goed bestand tegen water en temperatuurwisselingen. Dat resulteert in lagere onderhoudskosten en minder stilstand van machines. Dit smeermiddel is biologisch afbreekbaar en dus aanzienlijk minder schadelijk voor het oppervlaktewater. Biomultis EP 2 is bovendien gemaakt van meer dan 50% hernieuwbare grondstoffen. 

Assortiment: 

BIOMERKAN RS                180K
BIOMERKAN RS                50K
BIOMERKAN RS                18K

BIOMULTIS EP 2                18K
BIOMULTIS EP 2                50K
BIOMULTIS EP 2                180K
BIOMULTIS EP 2                24T04K
 
Je kunt de producten hier bestellen: www.smeermiddelen.totalenergies.nl

 

meer over binnenvaart