Skip to content

Technische dienst geeft advies - Koelvloeistoffen

Voor alle vragen over producten en smeertechnologie

Meer weten over onze producten voor de bescherming van het koelsysteem? Klop aan bij de technische dienst van TotalEnergies! Onze experts staan je in het Nederlands te woord met kennis van zaken; ze weten het antwoord op tal van vraagstukken. 

Vraag: welke koelvloeistoffen heeft TotalEnergies in het assortiment die ook in de winter een goede bescherming van de motor garanderen?  

Je wilt dat de motor in de zomer goed beschermd wordt tegen oververhitting, maar je stelt ook hoge eisen aan de kwaliteiten van de koelvloeistof als de winter zich van zijn koudste kant laat zien. 

 

WT Supra additief 

TotalEnergies adviseert WT Supra. Dit is een organische corrosie-inhibitor, dat in een voorgeschreven dosering wordt vermengd met het koelwater (WT staat voor ‘water treatment'). Dankzij het additief, wordt het koelsysteem intern beschermd tegen corrosie. Ook de thermostaat, de radiator en de waterpomp worden extra beschermd tegen roestvorming. 

Glacelf Auto Supra doseerbare antivries 

TotalEnergies past dezelfde anti-corrosieve bestanddelen toe in Glacelf Auto Supra. Door deze antivries in een voorgeschreven dosering te vermengen met gedemineraliseerd water, is de motor tot zelfs -37 graden Celsius langdurig beschermd tegen bevriezing. 

Coolelf Auto Supra kant en klaar voor gebruik 

Coolelf Auto Supra is een koelvloeistof die de motor langdurig beschermt tegen bevriezing, eveneens tot een temperatuur van -37 graden Celsius. De koelvloeistof is al klaar voor gebruik. Die hoeft niet eerst vermengd te worden met (gedemineraliseerd) water.  

Naast de genoemde soorten Glacelf-antivries en Coolelf-koelvloeistof, heeft TotalEnergies nog diverse andere soorten antivries en koelvloeistof in het assortiment: 

Glacelf MDX en Coolelf MDX 

Glacelf Plus en Coolelf Plus 

Glacelf ECO BS en Coolelf ECO BS 

 

Meer informatie over de specificaties en toepassing, is te vinden in de beschrijving van de respectievelijke producten.  Je kunt de producten hier bestellen: www.smeermiddelen.totalenergies.nl
 

meer over binnenvaart