Skip to content
TotalEnergies Styrelf RC

Het recylen van de toplaag verdient maatwerk

Maak kennis met Styrelf RC

Wil je asfalt recyclen? Dan verdient jouw project Styrelf RC, polymeergemodificeerd bitumen voor het versterken van de toplaag van intensief gebruikte wegen. Met onze maatwerkaanpak zorgen we voor een bindmiddel dat precies afgestemd wordt op de kwaliteit en de mate van veroudering van het bindmiddel dat nog in het te recyclen asfalt aanwezig is. Zo kunnen we je altijd de beste kwaliteit aanbieden.

Styrelf RC is een polymeergemodificeerd bitumen voor het versterken van de toplaag van intensief gebruikte wegen. Styrelf RC is speciaal ontworpen voor het recyclen van slijtlagen en beschikt over uitzonderlijke eigenschappen op het gebied van opslagstabiliteit, cohesie, rekvermogen en weerstand tegen veroudering. Met Styrelf RC is het mogelijk om hoge percentages asfalt te hergebruiken. 

De juiste binder in drie stappen

Met onze maatwerkaanpak zorg je altijd voor de juiste kwaliteit Styrelf RC, perfect afgestemd op jouw project. Onze aanpak kent drie stappen: 
 
Stap 1 - Stuur ons jouw specificaties. Denk daarbij aan zaken als de recycling rate en de karakteristieken van de ‘oude’ binder. 

Stap 2 - Onze technische experts bieden een formule aan die past bij jouw project.  

Stap 3 - Begin je formuleringsstudie met de geadviseerde binder en start het recyclingproject. 

Styrelf RC werkt. We hebben de proef op de som genomen op de A72 in Frankrijk. Gedurende meerdere jaren hebben we de performance van Styrelf RC vergeleken met die van het veelgebruikte bindmiddel Styrelf 11/60. Die tests wezen uit dat de toplaag beduidend beter presteert en minder veroudert bij gebruik van de RC-variant.

Meer weten

Wil je meer weten over Styrelf RC en ben je benieuwd naar onze maatwerk-aanpak? Download de datasheet of neem contact op met onze experts.

Meer nieuws