Skip to content

Styrelf Long Life beschermt asfalt tegen oxidatie 

Bindmiddel verlengt de levensduur van het wegdek

Asfalt heeft veel te verduren. Nadat de asfaltlaag is aangebracht, wordt de weg in gebruik genomen en jarenlang blootgesteld aan regen, zon, kou en de buitenlucht. Door het gebruik en de invloed van de elementen loopt de kwaliteit van het asfalt na verloop van tijd geleidelijk terug. Daarom ontwikkelden we  Styrelf Long Life. Met dit bindmiddel is het wegdek veel langer beschermd tegen veroudering door oxidatie.

Factoren als UV (zonlicht), oxidatie, kou, hitte, plotselinge temperatuurveranderingen, water en de belasting van het wegdekdoor voertuigen zijn van invloed op de veroudering van het bindmiddel in het asfalt: het bitumen. Van nature zijn fossiele olieproducten zeer stabiel. Wel zijn ze onderhevig aan oxidatie wanneer ze blootgesteld worden aan zuurstof. Voor bitumen dat gebruikt wordt als bindmiddel in asfalt geldt dat ook. Daarom ontwikkelden we Styrelf Long Life, een bindmiddel dat de oxidatie in bitumen vertraagt, waardoor de levensduur van de weg wordt verlengd. 

Constante kwaliteit
Styrelf Long Life is een polymeer gemodificeerd bitumen (PMB) uit de Styrelf-range. De producten uit deze range worden geproduceerd volgens de zogenaamde crosslinking technologie. Dit proces werd meer dan veertig jaar geleden ontwikkeld en gepatenteerd door de Franse firma ELF. Inmiddels bestaat Styrelf uit meer dan twintig producten, geschikt voor diverse asfaltmengsels, en maakt het deel uit van het portfolio van TotalEnergies.
De Styrelf-range produceren we in de enige Europese bitumenraffinaderij dat zich volledig richt op bitumen, in het Duitse Brunsbüttel, ten noorden van Hamburg. De ruwe olie die gebruikt wordt voor Styrelf wordt vanuit de Noordzee met een vaste pijpleiding aangevoerd. Dit garandeert een hoge en vooral constante kwaliteit. 

Het Styrelf bitumen heeft diverse voordelen ten opzichte van PEN pen-bitumen. Denk aan betere stabiliteit tijdens opslag en , uitstekende elasticiteit. en verbeterde weerstand tegen veroudering. Op dit laatste gebied heeft Styrelf Long Life nóg betere eigenschappen. 

Beter bestand tegen oxidatie
Het gepatenteerde productieproces in Brunsbüttel zorgt ervoor dat het bitumen op raffinage-niveau beter beschermd raakt tegen veroudering door oxidatie. Hierdoor is het mogelijk om de levensduur van het uiteindelijke asfaltdek aanzienlijk te verlengen. Het verlaagt de effecten van toegevoegde RAP (Reclaimed Asphalt Pavement), wat maakt dat het wegdek minder onderhoud nodig heeft. 

De Long Life bindmiddeltechnologie is ook beschikbaar voor reguliere pen-PEN bitumen. Hiervoor kun je gebruikmaken van TotalEnergies Azalt Long Life.

Meer informatie 
Wil je meer weten over Styrelf Long Life? Vul dan onderstaande formulier in en het TotalEnergies’ Team Bitumen zal contact opnemen met jou.

* Verplichte velden

Contactgegevens
Voorwaarden privacybeleid *

Bekijk hier onze privacyverklaring.

Meer nieuws