Skip to content

TotalEnergies Long Life Bitumen nu ook voor STYRELF

TotalEnergies Long Life Bitumen nu ook voor STYRELF

Innovatief productieproces resulteert in langere levensduur

TotalEnergies bitumen Styrelf polymer gemodificeerde bitumen

Het innovatieve TotalEnergies Long Life Bitumen ‘timmert’ inmiddels hard aan de weg. Dankzij dit innovatieve bitumenproduct met nieuwe bindmiddeltechnologie wordt de levensduur van de weg aanzienlijk verlengd. TotalEnergies kan deze gepatenteerde innovatie nu ook toepassen op het product STYRELF.

TotalEnergies Long Life Bitumen is een bindmiddel dat de oxidatie in bitumen vertraagt, waardoor de levensduur van de weg wordt verlengd. Long Life bindmiddeltechnologie - gepatenteerd door TotalEnergies - maakt gebruik van een innovatief productieproces op raffinage-niveau om bitumen te beschermen tegen veroudering door oxidatie.

STYRELF is een met elastomeren verknoopt bitumen netwerk. TotalEnergies loopt voorop in de ontwikkeling van dit proces om een hoogwaardig driedimensionaal polymeernetwerk te creëren. Het flexibele netwerk van STYRELF is het resultaat van een permanente en onomkeerbare chemische reactie die een superieure homogene en stabiele microstructuur biedt. De uitstekende prestatiekenmerken van STYRELF zorgen voor een hoge mate van duurzaamheid.

STYRELF wordt nu nog verder verbeterd dankzij toepassing van de innovatie TotalEnergies Long Life Bitumen. De Long Life-bindmiddeltechnologie is universeel en compatibel met conventioneel bitumen als het complete STYRELF-assortiment - een reeks hoogwaardige polymeer gemodificeerde bitumen (PMB). De Long Life-bindmiddeltechnologie kan dus worden toegepast in alle lagen van alle soorten wegen.

Deze stap is weer een volgende stap van TotalEnergies om de levensduur van een wegdek te verlengen en het verbeteren van de ecologische voetafdruk. Neem gerust contact met ons op voor vragen over TotalEnergies Long Life Bitumen.