Skip to content
Valona Bio

Verleng de levensduur van machines met Valona Bio

Biologisch afbreekbare snijolie smeert beter en draagt bij aan een veilige werkomgeving

TotalEnergies zet volledig in op duurzaamheid. Daarom zijn de nieuwe Valona Bio-snijoliën ontwikkeld met de bescherming van het milieu als belangrijk uitgangspunt. Deze synthetische snijoliën voor industriële toepassing zijn biologisch afbreekbaar. Daarnaast zorgt Valona Bio voor een verbeterde smering, waardoor de levensduur van machines wordt verlengd. Ook dat is duurzaamheid!

 

Verleng de levensduur van uw machines

Vergeleken met conventionele minerale olie, heeft Valona Bio betere smeereigenschappen. Het smeermiddel hecht zich beter aan het oppervlak van de bewegende onderdelen. Zo blijft de goede smering te allen tijde gewaarborgd en ondervinden machines minder slijtage. Uit praktijktests met Valona MS 7010 Bio is gebleken dat een onderdeel zelfs een 2 tot 3 keer langere levensduur heeft dan bij toepassing van een conventionele snijolie. Valona Bio snijoliën zijn bovendien minder gevoelig voor oxidatie en schuimvorming.

Zorg voor een veilige werkomgeving

Valona Bio snijoliën kenmerken zich verder door een uitstekende thermische stabiliteit. Bewegende onderdelen worden minder heet. Daardoor is de kans op spontane ontbranding veel kleiner. Ook bij lage arbeidstemperaturen is de smering van uw machines optimaal. Daarnaast hebben de snijoliën een veel hogere ontbrandingstemperatuur dan conventionele smeermiddelen. Gebruikers van de Valona Bio-producten zijn dan ook verzekerd van een veiligere werkomgeving.

Ontwikkeld met oog voor de gezondheid

Bij de ontwikkeling van Valona Bio is veel energie gestoken in de gezondheid van de gebruiker. De verneveling van de olie is bijvoorbeeld tot een minimum beperkt. 

Meer weten?

Wil je de levensduur van jouw machines verlengen én werken aan een veilige, gezonde werkplek? Neem contact met ons op voor meer informatie over Valona Bio snijoliën.
 

Meer nieuws