Skip to content

 

‘CO2-neutraliteit bereiken doen we samen’

Nieuwe Managing Director TotalEnergies Marketing Nederland N.V.

Robert Joore werkt al decennia bij TotalEnergies. Sinds 15 september 2021 bekleedt hij de functie van Managing Director bij TotalEnergies Marketing Nederland N.V. In dit interview vertelt hij over zijn ervaring en hoe hij die benut voor deze nieuwe functie.

 

Al lang werkzaam dus bij TotalEnergies, in welke functies?

In 1989 kwam ik bij TotalEnergies in dienst en sindsdien heb ik verschillende functies bekleed in de downstreamsector, de marketing en distributie van producten die zijn afgeleid van ruwe olie en aardolie.  In 1998 werd ik Director Direct Operations, en in 2002 ben ik benoemd tot Retail Sales Director bij TotalEnergies Belgium. In 2005 trad ik toe tot de Refining & Marketing Division van TotalEnergies in Parijs, waar ik strategische marketingprojecten leidde in Europa en Azië. In 2007 ben ik teruggekeerd naar Nederland om de functie van Retail Network Director op me te nemen. Na de functie van Retail Network Director ben ik in 2012 bij TotalEnergies Deutschland leiding gaan geven aan de afdeling Specialties, waar ik verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van Aviation, Bitumen, LPG, Lubricants, Special Fluids en Global Partners. In 2016 ben ik benoemd tot General Manager van TotalEnergies Lubmarine, een toonaangevende wereldwijde business unit die in meer dan 100 landen en 1.000 havens baanbrekende smeermiddelen, vetten en services voor de grote scheepvaart levert. Sinds 15 september 2021 ben ik weer terug in Nederland, als Managing Director van TotalEnergies Marketing Nederland NV.

Waarop focust TotalEnergies Marketing Nederland N.V. zich de komende tijd?

Als toonaangevende speler op het gebied van energie, wordt er rond het milieu en het klimaat natuurlijk heel goed naar ons gekeken. Onze strategie is duidelijk: zorgen voor betrouwbare, betaalbare en schone energie en, samen met de samenleving, CO2-neutraliteit bereiken in 2050. Dit lukt niet met één knip in de vingers en niemand kan dit alleen. Overheden, organisaties, bedrijven, producenten, consumenten, noem maar op, ieder kan hier op zijn eigen manier aan bijdragen en dat moeten we echt sámen doen. Dan gaat het ook lukken.

Hoe kan TotalEnergies klanten ondersteunen bij de energietransitie?

TotalEnergies bijft fors investeren om haar ambities in de energietransitie te realiseren. Olie, Gas, Bio-fuels, Elektriciteit, Waterstof, Wind- en Zonne-energie, maar ook verantwoorde CO2 –opslag is onontbeerlijk. Hierdoor kan TotalEnergies haar klanten energieproducten en diensten aanbieden die minder CO2 genereren. Maar het gaat verder. We willen ook onze partners en leveranciers ondersteunen bij hun inspanningen om hun 'environmental impact' te reduceren. 
 

Meer nieuws