Skip to content

Van servicestations tot een CO2-neutrale energiemix: TotalEnergies zet in op een schonere toekomst 

Samen met gemeenten op zoek naar slimme en duurzame energieoplossingen 

TotalEnergies wil in 2050 klimaatneutraal zijn. De weg naar dat doel is inmiddels volop ingezet. Dat doen we bijvoorbeeld door aardolieproducten te verminderen, een adviserende rol in de energietransitie in te nemen en een mix aan nieuwe energiebronnen te omarmen, waaronder bio-CNG als transitiebrandstof en hernieuwbare elektriciteit.  

Om de uitstoot van CO2 wereldwijd drastisch te verminderen, moet ons energiegebruik veranderen. TotalEnergies speelt proactief in op de veranderende energievraag door nieuwe energiebronnen aan te bieden. We verwachten in 2030 al een aanzienlijk andere verdeling in ons aanbod van energiebronnen te zien. Namelijk vijftig procent gas, dertig procent aardolieproducten, vijftien procent grotendeels hernieuwbare elektriciteit en vijf procent biomassa en waterstof. Zo verminderen we in 2023 de CO2-uitstoot van door ons verkochte energiemix met minstens twintig procent. 

 

 

Samen naar slimme energieoplossingen 

TotalEnergies speelt ook in op schone energie voor vervoer. Denk daarbij aan waterstof, groengas (bio-CNG) en LNG. Bovendien helpen we gemeenten en provincies slimme oplossingen te vinden op het gebied van onder andere laadpalen, zonnepanelen en batterijen. Zo verzorgen we in Rotterdam de laadinfrastructuur voor het complete elektrische wagenpark van de gemeente. Dat zijn honderden voertuigen, waaronder vuilniswagens. Ten slotte bouwden we vorig jaar in Duivendrecht een slim laadplein voor voertuigen, samen met de gemeente Ouder-Amstel, de provincie Noord-Holland en logistiek dienstverlener Deudekom. Dit laadplein moet het in de toekomst ook mogelijk maken dat voertuigen energie terug kunnen leveren aan het net. 

Op weg naar een klimaatneutrale toekomst 

Met ons aanbod aan nieuwe energie en een actieve rol in het realiseren van duurzame energieoplossingen timmeren we aan de weg naar een klimaatneutrale toekomst. Met als volgende innovatieve stap: samen met gemeenten duurzame energie opwekken. 

Meer nieuws