Skip to content

Dat duurzaamheid voor iedereen in de huidige maatschappij een doelstelling is, lijkt me evident. Wij adviseren jou over hoe je stappen kunt maken in de energietransitie. Je kijkt naar wat realistisch is: waar heb je de auto’s voor nodig, wat is je duurzaamheidsdoelstelling en hoe kun je dit SMART maken?

Wagenparkoptimalisatie

Op het gebied van wagenparkoptimalisatie is het vooral belangrijk om doelen te stellen, alles SMART te maken en niet alleen te kijken naar de middelen.  
Vroeger keek je veelal alleen naar de auto. Nu is de vraag hoe je mobiliteit zo efficiënt, functioneel en duurzaam mogelijk kunt inrichten. In die markt begeven we ons als Total Nederland, omdat er vragen zijn van onze klanten over hoe ze deze transitie moeten aanpakken. De wagenparkbeheerder is een mobiliteitsmanager geworden.

In plaats van alleen te focussen op elektrisch rijden, kan de weg naar zero-emission op meerdere manieren worden ingericht. Denk aan de aanschaf van zonnepanelen en een uitgedacht plan voor de inrichting van je wagenpark. Voor het wagenpark is het ook heel belangrijk om te kijken naar het type medewerkers en te bepalen welke mobiliteitsoplossing (en welk type brandstof) het best bij ze past. Om dit goed in kaart te brengen, is het belangrijk om een vervoersprofiel te maken van medewerkers. Zo’n profiel kan een goed inzicht geven in de mobiliteitsbehoefte van de berijders.  

Wij helpen ook graag als het mogelijk is om subsidieaanvragen in te zetten, zeker op het gebied van waterstof, LNG of EV-trucks. Omdat wij veel weten over de verschillende subsidiemogelijkheden, kunnen we jou van advies voorzien en eventueel koppelen aan samenwerkingen met andere partijen.

 

Marja Versleijen
Marja Versleijen

Wagenparkbeheerders kijken verder dan alleen de auto's in hun wagenpark

Marja Versleijen, Director Mobility & New Energies

Mobiliteitsvisie

We gaan voor een full-partnership en laten jou graag meeprofiteren van onze expertise en R&D. Als klant maak je gebruik van een groot nationaal en internationaal tank- en laadnetwerk, scherpe tarieven en je krijgt hulp bij transitievraagstukken. 
 
We werken momenteel aan een mobiliteitskaart. Het idee is dat je iedereen een tankpas geeft, waarmee je ook gebruik kunt maken van het openbaar vervoer en bijvoorbeeld een vlucht of hotel kunt boeken. De mobiliteitskaart zal in eerste instantie in Frankrijk worden uitgerold en operationeel zijn. Daarna wordt deze kaart in Nederland geïntroduceerd. Op deze manier willen we jou helpen om inzichtelijk te krijgen hoe je jouw mobiltiteitskosten kunt beheersen, je TCO inzichtelijk kan krijgen en heb je mogelijkheden om snel te kunnen sturen. Total Nederland helpt jou dus om verder te kijken dan de auto’s in je wagenpark en meer de ‘mobiliteitsvisie’ in te brengen.

Kennis en advies

Ons kennisgebied is breed, waar je weer van mee kunt profiteren. Daarnaast kunnen we de link naar andere partijen (zoals de overheid) zijn en specifieke klanten dankzij ons brede netwerk verder helpen. 

Omdat wij niet alleen brandstofleverancier zijn, maar een veelomvattende energiespeler, kunnen wij een bredere samenwerking aangaan met jou in deze tijd van energietransitie. Schaalvoordeel en meer grip op het wagenpark behoren tot de voordelen. Wij brengen de verschillende oplossingen via één aanspreekpunt bij onze relaties. 

We zijn op dit moment ook bezig met het bouwen van laadvoorzieningen bij organisaties en in de publieke ruimtes. De komende jaren gaan we alleen al in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht 20.000 nieuwe laadpunten installeren en exploiteren. Verder realiseren we een openbaar netwerk van H2, LNG (voor de weg en binnenvaart) en groengas tankstations om organisaties optimaal te helpen. Je kan zo met één partij zakendoen, grip krijgen op de processen en een optimale begeleiding krijgen. 

Je haalt het meeste rendement uit je wagenpark door jezelf eerst goed te laten adviseren door een goede partner, en te kijken naar de bovengenoemde vervoersprofielen. Verder is het belangrijk om na te gaan of de huidige wagenparkregeling nog up-to-date is en of je ergens op kunt besparen. We denken als Total Nederland graag met je mee.