Skip to content

LNG tanken in Duitsland en België is nu nog makkelijker. De afgelopen tijd heeft PitPoint.LNG – een joint venture partner van TotalEnergies – vier stations in deze landen geopend. De installaties staan bij TotalEnergies stations in Hirshberg, Geiselwind, Ansfeld en het Belgische Beveren.  

Vier stations

De LNG-installatie in Ansfeld staat onder de luifel van TotalEnergies Pfefferhöhe. Het station ligt langs de A5: een belangrijke route tussen Scandinavië en het Middellandse Zee-gebied. Rond de truckstop vind je bovendien meerdere restaurants, een hotel, toilet en douche, en binnenkort een wasservice.  

TotalEnergies Hirschberg ligt net als Alsfeld aan de A5. Er zijn een café, een winkel en verschillende sanitaire voorzieningen. 

TotalEnergies Geiselwind bevindt zich op de grootste truckstop van Europa: Autohof Geiselwind langs de A3 tussen Nuremberg en Wurzberg, bij afslag 76. Je vindt ook hier verschillende restaurants, een hotel en zelfs een slagerij.  

Het station in Beveren is het derde LNG-station van PitPoint.LNG in Belgie. Het station ligt bij afrit 11 Waaslandhaven-Noord langs de A12 op de routes tussen de Rijn en de Alpen en tussen de Noord-Zee en Middellandse Zee-gebied. Er zijn een truck parking, een restaurant, een winkel en sanitaire voorzieningen. 

Minder schadelijke emissies 

LNG staat voor liquefied natural gas. Het is aardgas dat wordt gekoeld tot -163 °C zodat het vloeibaar wordt. Het volume wordt dan 600 keer kleiner waardoor LNG een zeer compacte energiedrager is. Ideaal zwaar transport over lange afstanden. 

In vergelijking met diesel komen er bij de verbranding van LNG bovendien minder schadelijke emissies vrij. LNG is een schonere brandstof dan diesel en daardoor minder schadelijk voor het milieu. Bijkomend voordeel is dat voertuigen op LNG ook stiller zijn dan voertuigen op diesel. 

Meer LNG-stations 

Het Europese netwerk van LNG-tankstations voor vrachtwagens groeit gestaag. Via haar joint venture partner, PitPoint.LNG, exploiteert TotalEnergies inmiddels elf LNG-stations voor wegtransport verspreid over Nederland, België, en Duitsland, en tevens een LNG-bunkering station voor binnenvaartschepen in Keulen, Duitsland.  

PitPoint.LNG is een 50/50 joint venture tussen TotalEnergies Gas Mobility en SHV Energy die zich richt op de ontwikkeling en exploitatie van LNG-infrastructuur voor de automotive en maritieme sector in Nederland, België en Duitsland. 

Meer LNG-stations vind je op: https://pitpointlng.com/refueling-locations 

Wil je meer weten over het tanken van LNG? Neem dan contact op met onze afdeling Mobility & Fleet Sales via +31 703 18 04 05 of stuur een mail naar [email protected]

Tankpas

Betaalkaart

Op alle tankstations van TotalEnergies waar LNG aangeboden wordt, kun je betalen met de TotalEnergies tankpas. Hiernaast biedt de kaart nog vele andere voordelen, zoals de PASSango tolbadge.