Skip to content

Wij vinden het belangrijk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO). En daar hebben we een beleid voor opgesteld. Dit MVO beleid (Corporate Social Responsability) wordt door de TotalEnergies Groep uitgevoerd en aan de filialen doorgegeven. Internationaal en nationaal stemmen we verschillende zaken af.

TotalEnergies Action! FOUNDATION

Action! is het wereldwijde vrijwilligersprogramma voor medewerkers van de TotalEnergies FOUNDATION. Onder het Action! programma biedt TotalEnergies elke medewerker de tijd en middelen die nodig zijn om bij te dragen aan de ontwikkeling van hun regio. Alle medewerkers van TotalEnergies, waar ook ter wereld, kunnen tot drie werkdagen per jaar doneren om lokale initiatieven te ondersteunen.

Action! in Nederland

Voor TotalEnergies-medewerkers in Nederland, vinden de Action! vrijwilligersopdrachten in Nederland plaats. Met een speciale focus op jongeren, komen de volgende vier gebieden aan bod in het programma:

Wij zijn een belangrijke speler in mobiliteit. De afgelopen jaren ontwikkelden we veel expertise op het gebied van verkeersveiligheid. Zo zorgen we ervoor dat jongeren zich veilig kunnen verplaatsen. Lees meer over onze samenwerking met Veilig Verkeer Nederland.

Het klimaat kent veel uitdagingen. Daarom verlagen we de koolstofintensiteit van onze energiemix. We ondersteunen ook programma's voor het behoud en herstel van bossen en gevoelige ecosystemen zoals wetlands en mangroven.

Inclusie betekent de insluiting in de samenleving van achtergestelde groepen op basis van gelijkwaardige rechten en plichten. Wij creëren banen en jongeren kunnen jaarlijks bij ons terecht voor trainingen. Dit doen we met name via stageprogramma's. We moedigen jongeren uit sociaal kwetsbare achtergronden aan om regie over hun toekomst te nemen.

Met activiteiten in 130 landen voeren we dagelijks een cultureel dialoog. We moedigen openheid voor andere culturen aan en benadrukken de waarde van erfgoed.

TotalEnergies Foundation

Drie verschillende manieren van samenwerken

Action! vrijwilligers werken samen met partnerorganisaties. Medewerkers kunnen op drie verschillende manieren samenwerken met partnerorganisaties:

  • Een helpende hand zijn - dit zijn opdrachten zonder directe link naar de professionele expertise van de vrijwilliger
  • Vaardigheden aanbieden - dit zijn opdrachten die de professionele vaardigheden van de vrijwilliger gebruiken
  • Carrière Coaching - dit zijn terugkerende opdrachten die jonge, sociaal achtergestelde mensen ondersteunen

Vind je vrijwilliger

Betrokken zijn bij en teruggeven aan onze lokale gastgemeenschappen is belangrijk voor TotalEnergies. Actie! is een van de stappen die we zetten om onze overkoepelende ambitie te verwezenlijken om de grote verantwoordelijke energieleverancier te worden.

Interesse om partnerorganisatie te worden? Schrijf je in op onze actie! platform.

TotalEnergies FOUNDATION. Ga naar www.foundation.totalenergies.com voor meer informatie over de TotalEnergies Foundation en de wereldwijde en lokale initiatieven die zij stimuleert.

Onze andere MVO-projecten

TotalEnergies sponsort Het BeterBoek voor kinderafdeling van het LangeLand Ziekenhuis te Zoetermeer

Banner BeterBoek voor zieke kinderen in het LangeLand ziekenhuis Zoetermeer

Sponsoring
Al een aantal jaren neemt TotalEnergies deel aan het maatschappelijke zorgproject "Het BeterBoek" voor de kinderafdeling van het LangeLand Ziekenhuis te Zoetermeer. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden in het LangeLand Ziekenhuis gratis Het BeterBoek uitgereikt!

Het BeterBoek
Een ziekenhuisopname is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Ze komen in een onbekende omgeving terecht en doen veel nieuwe indrukken op. Dat zorgt vaak voor onrust en onzekerheid. Een goede voorbereiding en begeleiding kan veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.

Waardevolle herinnering
Het BeterBoek is en blijft eigendom van het kind. Na de opname gaat het boek met daarin alle uitleg, berichten, foto’s en ervaringen mee naar huis. Op die manier is de uitgave voor het kind een waardevolle herinnering aan de tijd in het ziekenhuis.

TotalEnergies Marketing Nederland N.V. ontvangt maatschappelijk verantwoord ondernemen award

Total Nederland ontvangt maatschappelijk verantwoord ondernemen award

De Franse Kamer van Koophandel heeft een award voor maatschappelijk verantwoord ondernemen toegekend aan TotalEnergies Marketing Nederland N.V. De aanleiding is het initiatief van ons om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen in een van onze tankstations. Eerder dit jaar werden we hiervoor al beloond met de Gouden Hart award van het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam. 

Business Award Franse KvK

De award werd recentelijk overhandigd tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Business Awards van de Franse Kamer van Koophandel in Amsterdam. De prijs werd in ontvangst genomen door Olivier Van Parys, onze Algemeen Directeur, en Niels Tap, Directeur Servauto Nederland B.V, onze exploitatiemaatschappij.

Geslaagde samenwerking

De reden voor de award is de geslaagde samenwerking met het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (een samenwerkingsverband van regiogemeenten en UWV WERKbedrijf) en DITIS (een HR-dienstverlener). Met als gezamenlijk doel werkzoekende 50-plussers, voor wie het lastig is om op de arbeidsmarkt terug te keren, te ondersteunen en aan een baan te helpen. De samenwerking betreft een traject, waarbij langdurig werkzoekenden die geregistreerd staan bij UWV en gemeente Amsterdam, via DITIS een coaching traject aangeboden krijgen op een van onze tankstations.

Prijs werkgever met een gouden hart

Prijs werkgever met een gouden hart

In 2018 kreeg Servauto de unieke UWV-prijs voor het eerst uitgereikt in de vorm van een glazen beeldje. Servauto liet bij de uitverkiezing veel grote bedrijven achter zich, waaronder een bouwmarkt en oliemaatschappijen. Samen met het Werkgevers Servicepunt Amsterdam, het UWV en het Haagse bureau Ditis HR, ging Servauto vorig jaar op zoek naar nieuwe collega’s voor de regio Amsterdam.

Werkgever met Gouden Hart

Vooral daar was het vaak moeilijk om goede kandidaten te vinden met genoeg retail-ervaring voor de bemanning van de tankstations. Ons bedrijf is op een bijzondere manier in de prijzen gevallen. Uitkeringsorgaan UWV heeft Servauto uitgeroepen tot ‘Werkgever met gouden hart’ vanwege het werven en inhuren van mensen die doorgaans moeilijk aan een baan komen.
 

Aanpak geeft succesvolle resultaten

Onder werkzoekenden bij het UWV, bleken genoeg kandidaten beschikbaar te zijn om onze teams te versterken. Zo zijn er 37 nieuwe collega’s daadwerkelijk geplaatst, via een subsidietraject en uitgebreide coaching, in de regio Amsterdam en omstreken. UWV en Servauto zijn blij verrast door de resultaten van de samenwerking. Begin dit jaar spraken de partijen af dat via deze route in 2018, er nog eens 40 nieuwe collega’s zouden worden gezocht. Dat streefcijfer is inmiddels ruimschoots behaald. De teller stond in mei in totaal al op 80 nieuwe collega’s.