Skip to content

Hoe kan TotalEnergies helpen bij een energietransitie?

Sunpower als ideale oplossing

Dealergroep Zeeuw & Zeeuw timmert al jaren aan de weg in de autobranche. Wat begon met alleen Renault en Dacia, is uitgegroeid tot een breed portfolio met ook Kia, Ford, Nissan, Mitsubishi, Hyundai en Suzuki. Het bedrijf floreert, maar heeft ook oog voor duurzaamheid en groene energie. TotalEnergies bleek daarvoor eveneens de perfecte partner. 

Al vele jaren is er een warme relatie tussen Zeeuw & Zeeuw en TotalEnergies. Voor onder meer alle smeermiddelen, home base brandstoffen en de mobiliteitskaart was TotalEnergies de vaste leverancier van de dealergroep. Dat TotalEnergies ook een partner op bredere schaal kan zijn, ondervond Zeeuw & Zeeuw toen het zonnepanelen wilde aanleggen. Het bedrijf kwam uit bij SunPower, dat deel uitmaakt van de TotalEnergies groep. “We hebben, zoals we altijd doen, een marktverkenning gedaan om voor ons de beste optie te vinden. SunPower stak daarbij gunstig af en onze prima ervaringen met TotalEnergies in brede zin hielpen natuurlijk bij het definitief maken van de keuze”, vertelt ceo Jan Hofstede. 

SunPower beschikt over de meest efficiënte zonnepanelen ter wereld en voorziet al honderdduizenden consumenten en bedrijven wereldwijd van duurzame energie. Op de vestiging van Zeeuw & Zeeuw in Den Haag, aan de Zonweg, zijn inmiddels 600 panelen gelegd. Binnen wordt deze energie omgezet in warmte door middel van infraroodpanelen. Wat Hofstede betreft blijft het daar niet bij. Hij droomt al hardop over de volgende stappen richting duurzaamheid. “Zoals compacte windturbines op het dak, ter ondersteuning op een winderige dag waarop de zon niet of nauwelijks schijnt, en een zeecontainer met accupakketten om ons energie-overzicht te kunnen opslaan voor later gebruik. Dat zou het plaatje pas echt compleet maken.” 

Benieuwd hoe TotalEnergies jouw organisatie kan helpen op het gebied van energietransitie? Neem contact op met je accountmanager. 

 

 

Meer nieuws