Skip to content

Nieuwe 1.000-liter bulktank voor (motor)olie bespaart ruimte en geld

TotalEnergies bulktank automotive management

TotalEnergies Nederland heeft een compacte bulktank (formaat Europallet) ontworpen voor 1000 liter (motor)olie. Het is een voordelige en ruimtebesparende oplossing voor werkplaatsen waar verschillende oliesoorten worden gebruikt. 

Vooral multimerkdealers, maar ook universele werkplaatsen waar onderhoud conform fabrieksvoorschriften plaatsvindt, hebben baat bij de nieuwe, compacte tank. Gerrit van Doorn van TotalEnergies: “Een aantal jaren geleden kon een gemiddelde werkplaats nog prima uit de voeten met een 3000 liter bulktank 5W-30. Tegenwoordig hebben veel werkplaatsen de verschillende soorten olie in zware 208 liter drumdolly’s. Monteurs moeten daarmee door de werkplaats heen en weer, terwijl daar eigenlijk geen ruimte voor is. Daarnaast zijn er bedrijven die nog veel werken met 5 literverpakkingen. Dit geeft niet alleen extra afval, maar ook extra kosten.” 

Ruimtebesparend 

TotalEnergies Nederland ontwikkelde de bulktank, met door Kiwa gecertificeerde overvulbeveiliging, in samenwerking met Brekupa Technics. “Dankzij het vierkante ontwerp kun je op de plek van de oude, grote bulktank met gemak twee of drie kleinere kwijt”, legt Van Doorn uit. “De pomp, leidingen en slanghaspels naar de bruggen kunnen erbij besteld en geïnstalleerd worden. En door de inkoop in bulk bespaar je tot wel duizend euro per vulling in vergelijking met kleinverpakkingen.” 

Voor het technische ontwerp gebruikte Van Doorn de ervaring en kennis die is opgedaan bij de vele dealerholdings die klant zijn bij TotalEnergies. “We hebben gekozen voor een ontwerp met een praktisch vloerformaat van exact één europallet. Doordat de tank dubbelwandig is en is voorzien van lekdetectie, is er geen lekbak meer nodig. Bovendien kan via telemetrie op de tank automatisch worden bijbesteld en bijgevuld.”

TotalEnergies automotive bulktank

Terugverdientijd  

Naast schoon en praktisch is de nieuwe TotalEnergies bulktank ook heel rendabel. “Hij wordt gemaakt uit één plaat staal, zodat er minder laswerk is. Dat beperkt de productie- en aanschafkosten: hij is er al vanaf zo’n 3 mille”, legt Van Doorn uit. “Je kunt hem naar keuze zelf aanschaffen of bij TotalEnergies rentevrij financieren. Daardoor is de terugverdientijd kort: gebruik je van één soort olie meer dan twee- tot drieduizend liter per jaar, dan is de investering al binnen twee jaar terugverdiend.”

TotalEnergies bulktank olie tank opslag

Contact 

Meer weten? Neem dan contact op met de Customer Service. 
Telefoonnummer: 070-3180409 
E-mailadres: [email protected]