Skip to content

Met bitumen voor dakbedekking wordt elk dak een succes. Of je focus ligt op isoleren, waterdicht maken of je op zoek bent naar een milieuvriendelijke optie, TotalEnergies heeft een breed assortiment aan mogelijkheden.

Verschillende toepassingen van bitumen 

Een gebouw afwerken met bitumineuze dakbedekking kan op verschillende manieren. Het voordeel van bitumen als bouwmateriaal is dat het makkelijk in allerlei vormen te gieten is. Eenmaal afgekoeld is het een sterk, maar flexibel bindmiddel. Ons bitumen voor dakbedekking is speciaal ontwikkeld om stevige, veilige daken te maken.  

Bitumen-dakbedekking kopen

Interesse in het assortiment dakbedekking van bitumen? Ons team van specialisten bespreekt graag de mogelijkheden met je.  

Total bitumen Altek voor vloeren
Total bitumen Altek voor vloeren

Altek

Altek is een polymeer gemodificeerde bitumen. Het is zeer geschikt voor waterdichte membranen. De modificaties die het ondergaat versterken de goede eigenschappen die bitumen van nature bezit. Altek is elastisch, goed hechtend en stevig. Daardoor gaat het dus ook langer mee. De modificaties die het ondergaat versterken de goede eigenschappen die bitumen van nature bezit. Altek is elastisch, goed hechtend en stevig. Daardoor gaat het dus ook langer mee. Het is beschikbaar in bulk of verpakt in blokken – afhankelijk van de behoefte en van de bron van het bitumen. De bulk-vorm is geschikt voor impregnatie-toepassingen voor dakbedekking. De blok-vorm is geschikter voor hechttoepassingen voor dakbedekking.  

Total bitumen Altek ECO²B dakbedekking
Total bitumen Altek ECO²B dakbedekking

Altek ECO²B

Altek Eco²B is afkomstig van directe destillatie met toevoeging. Daardoor is deze variant bij veel lagere temperatuur vloeibaar: al bij 70° Celsius in plaats van 220°. Dit maakt het afdichten van waterdichtingsmembranen en warmte-isolatoren veel simpeler en veiliger. Ook draagt Altek Eco2B het TotalEnergies Ecosolutions label vanwege de verbeterde milieuprestaties. 

 Meer voordelen in vergelijking met andere, vergelijkbare oplossingen:  

  • Een besparing van 6% tot 27% op het energieverbruik over de hele levenscyclus. Tussen 36% en 58% daarvan wordt bespaard tijdens de toepassingsfase. 

  • Een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen tussen 6% en 27% over de hele levenscyclus en tussen 36% en 58% tijdens de toepassingsfase. 

Total bitumen Stelox dakbedekking
Total bitumen Stelox dakbedekking

Stelox

Stelox® is een gamma geblazen of “geoxideerde soort bitumen – bijzonder geschikt om dakmembramen en de verbindingen daarvan te maken. Stelox® heeft een goede flexibiliteit bij lagere temperaturen, is zeer elastisch en minder gevoelig voor temperatuursveranderingen. Het heeft veel verschillende toepassingen, waaronder:  

  • Als waterdichting, de fabricage van dakbedekkingsmembranen of vilt, isolatiematerialen, afdichtingsmateriaal en verlijming van deze membranen op werklocaties. 

  • Als drager voor industriële tapijttegels 

  • Als grondstof in diverse primers, verven en kitten. 

Stelox® is beschikbaar in bulk of verpakt in blokken – afhankelijk van de behoefte en van de bron van het bitumen. De blok-vorm is bedoeld voor verlijmingstoepassingen voor dakbedekking. De bulk-vorm is geschikt voor impregnatietoepassingen voor dakbedekking.  

Goed om te weten: de producten binnen het Stelox ® gamma voldoen aan de Europese Norm EN 13344 voor geoxideerde bitumen voor industriële toepassingen.  

Meer weten over het TotalEnergies dakbedekkings-assortiment? Neem dan contact op met onze specialisten.

  • Een besparing van 6% tot 27% op het energieverbruik over de hele levenscyclus. Tussen 36% en 58% daarvan wordt bespaard tijdens de toepassingsfase. 

  • Een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen tussen 6% en 27% over de hele levenscyclus en tussen 36% en 58% tijdens de toepassingsfase. 

Bitumen voor andere toepassingen 

Naast bitumen voor dakbedekking heeft TotalEnergies ook andere soorten bitumen. Voor wegenbouw en vloeren bijvoorbeeld.  

Veelgestelde vragen

Bitumen is een bindmiddel dat gebruikt kan worden voor het maken van onder andere asfalt, dakbedekking en ondergronden voor vloeren. Bij 120°C krijg je vloeibare bitumen dat makkelijk in vormen te gieten is. Omdat het alleen bij hele hoge temperaturen vloeibaar is, is het een ideaal bindmiddel. Bij normale temperaturen is het een zeer vaste vorm. Bitumen is een mineraal olieproduct dat voorkomt in ruwe aardolie. TotalEnergies levert bitumen voor verschillende toepassingen

Bitumen kan voor allerlei dingen worden gebruikt. Het is zeer geschikt om daken waterdicht af te werken, maar ook voor asfalt, vloeren en andere industriële bouwprocessen. Lees alle laatste ontwikkelingen op het gebied van bitumen op onze nieuwspagina.  

TotalEnergies heeft een breed assortiment aan soorten bitumen. Kijk op de pagina's over dakbedekking, wegenbouw en vloeren voor alle types bitumen die we kunnen leveren.