Skip to content
De afbeelding toont een close-up van een stekker voor een elektrische auto.

Quartz-EV Drive MP 3.2 doorstaat test glansrijk

Nieuw, duurzaam smeermiddel van TotalEnergies voor elektrische auto’s blijkt klaar voor gebruik

 

Verbeterde duurzaamheid, maar tegelijk ook optimale prestaties. Dat is het innovatieve smeermiddel Quartz-EV Drive MP 3.2, door TotalEnergies ontwikkeld speciaal voor elektrische auto’s. Het smeermiddel is onlangs uitgebreid getest en de resultaten daarvan zijn zeer positief.

Duurzaamheid is voor TotalEnergies een belangrijker pijler. Innovaties op dat gebied volgen elkaar in hoog tempo op, zeker in combinatie met de opkomst van elektrische voertuigen. Toch zijn er nog geen specifieke eisen of tests voor nieuwe ontwikkelingen op het gebied van vloeistoffen voor elektrische auto’s.

TotalEnergies besloot daarom om deze handschoen zelf op te pakken. In samenwerking met GETEC, een onafhankelijke en toonaangevende speler op het gebied van voertuigproductontwikkeling, werd een uitgebreide test georganiseerd.

Test met acht elektrische auto’s

Bij de test werden acht elektrische auto’s ingezet. Vier van deze voertuigen waren geproduceerd in de Verenigde Staten, de andere vier in China. De helft van deze auto’s maakte gebruik van een origineel, conventioneel smeermiddel van de fabrikant. De andere helft testte Quartz-EV Drive MP 3.2 Fluid van TotalEnergies, in combinatie met een elektrische transmissie. De acht auto’s reden gedurende een lange periode, minimaal zes dagen per week en met verschillende mensen achter het stuur, over vergelijkbaar terrein in Duitsland en China. Om de prestaties van de vloeistoffen te meten werd na iedere 20.000 kilometer een monster genomen.

Fit-for-use

De resultaten van de tests zijn baanbrekend te noemen. Quartz-EV Drive MP 3.2 Fluid is ontwikkeld als duurzaam alternatief, omdat het volledig recyclebaar is en de levensduur van de aandrijflijn verbetert. Maar uit de test bleek dat dit niet ten koste gaat van prestaties. Integendeel. De prestaties gedurende 100.000 kilometer waren in alle auto’s stabiel en deden niet onder voor de conventionele smeermiddelen van de fabrikant. De optimale energie-efficiëntie maakt dat het middel als ‘fit-for-use’ kan worden beschouwd voor gebruik in de VS, Europa en China.

Voor TotalEnergies betekent deze succesvolle test een volgende stap in de energietransitie, een proces waar ze graag een proactieve rol in speelt. De combinatie van duurzaamheid en hoogwaardige kwaliteit gaan daarbij hand in hand.

 

bekijk ook