Skip to content

 

 

Citroen: Fill up with confidence,
fill up with peace of mind with Lubricants.

TotalEnergies smeermiddelen optimaliseert de prestaties van de Citroen auto’s al sinds 1968.

De samenwerking tussen TotalEnergies en Citroen is opgestart in de jaren 60, toen TotalEnergies begon met het ontwikkelen van een smeermiddel om ontstekingsproblemen en vervuiling op te lossen. Inmiddels is het partnerschap dusdanig uitgebreid dat dit ook de technologie, handel, training en motorsport omvat.

Citroen en TotalEnergies hebben onderzoek tot een van de topprioriteiten benoemd. Sinds het begin van de samenwerking hebben de ingenieurs van TotalEnergies het onderzoek consequent gericht op de ontwikkeling van hoogwaardige smeermiddelen voor Citroen motoren. Het gezamenlijk werk van de R & D teams van beide partijen heeft geresulteerd in een speciaal assortiment smeermiddelen die helpen de motor te beschermen en de Co2-uitstoot te verminderen: Quart Ineo First. Sinds 2012 is Quartz Ineo First 0W-30 de referentieolie die in de meeste Citroen auto’s voor de originele motor wordt gebruikt.

 

 

 

Peugeot recommends TotalEnergies. Another road to the future.

Peugeot en TotalEnergies smeermiddelen delen een passie voor innovatie. Al meer dan 20 jaar werken Peugeot en TotalEnergies samen om bij te dragen aan onderzoek, innovatie, prestaties en brandstofzuinigheid. De 4 pijlers van dit partnerschap zijn:

 1. Onderzoek en ontwikkeling
  Innoveren om de prestaties te verbeteren, de Co2-uitstoot te verminderen en de motor te beschermen. Wij werken hand in hand om de beste motorolie te ontwikkelen. Quartz is het smeermiddel voor Peugeot.
 2. Industrie
  Peugeot staat voor kwaliteit en kiest daarom ook bij de eerste olievulling voor een kwalitatief hoogwaardig smeermiddel van TotalEnergies. Zo wordt kwaliteit gegarandeerd en is de motor direct beschermd. 
 3. Sales
  TotalEnergies produceert niet alleen hoogwaardige smeermiddelen, maar biedt ook producttraining en communicatiemiddelen voor het Peugeot-netwerk.Motorsport
 4. Motorsport
  Al meer dan 20 jaar hebben Peugeot en TotalEnergies meerdere successen behaald in verschillende autosportcategorieën. De Peugeot racewagens stellen TotalEnergies in staat om de smeermiddelen in extreme omstandigheden te testen om de optimale prestaties te garanderen voor andere Peugeot voertuigen.

OPEL and TotalEnergies, new partners.

Begin 2021 is het partnership tussen Stellantis (FCA-PSA) en TotalEnergies verlengd voor 5 jaar. De wereldwijde overeenkomst is bovendien ook uitgebreid met het merk Opel. Samen gaan we nieuwe uitdagingen aan. Niet alleen op het gebied van duurzame ontwikkeling, maar ook op het gebied van nieuwe vormen van mobiliteit.

Dit partnership biedt vele voordelen:

 1. TotalEnergies levert de first fill smeermiddelen.
 2. De smeermiddelen van TotalEnergies worden aanbevolen als de exclusieve wereldwijde leverancier in de aftermarket.
 3. Samenwerking wordt versterkt op het gebied van duurzaamheid en innovatie.
 4. TotalEnergies ondersteunt bij de verschillende elektrische en hybride motorsportactiviteiten.
 5. Samen zullen een reeks technische en commerciele initiatieven worden ontwikkeld om de mobiliteit van de klant te vergemakkelijken.
 • Wilt u als Opel dealer meer weten over de mogelijkheden bij TotalEnergies? 
  Neem contact met ons op voor het maken van een bezoekafspraak!

 

TotalEnergies Partner Nissan

Nissan and TotalEnergies, partners in innovation.

Nissan en TotalEnergies hebben de afgelopen 10 jaar met succes een wereldwijd partnerschap opgebouwd door voortdurend te innoveren. Dit is voor beide partijen een win-win situatie, omdat de expertise in technologie, marketinginitiatieven en motorsportcompetitie op racecircuits over de hele wereld van beide partijen is gebundeld. Motoroliën, voor Nissan voertuigen, zijn hoogwaardige producten met een geoptimaliseerde viscositeit om wrijving te verminderen en tegelijkertijd bescherming te bieden tegen slijtage bij lage opstart temperaturen. Topprestaties en bescherming worden tijdens de gehele levensduur van de motor behouden.

 

 

 

 

TotalEnergies, exclusive partner of Mazda

TotalEnergies partnership Mazda

Het Mazda Original Oils assortiment, speciaal door TotalEnergies smeermiddelen ontwikkeld en samengesteld voor Mazda, wordt aangeboden bij meer dan 2.300 garages, reparatiebedrijven en geautoriseerde dealers in meer dan 45 landen. In het kader van deze samenwerking hebben de onderzoeksteams van TotalEnergies een assortiment smeermiddelen gemaakt welke perfect aansluit bij de technische vereisten van Mazda om de energieprestaties van de voertuigen te verbeteren. De motor- en transmissie oliën die via het Mazda-netwerk worden verkocht, profiteren van de nieuwste technologieën op het gebied van motorbescherming en emissiereductie.
Dankzij diverse testen met de Mazda motoren in het TotalEnergies onderzoekcentrum voldoen verschillende smeermiddelen van het Mazda Original Oil assortiment aan de bijzonder veeleisende Skyactiv-specificaties. Deze Skyactiv-motor technologieën zijn samengesteld om de bestuurders optimaal te laten profiteren van uitstekende ecologische prestaties, zonder concessies te hoeven doen aan prestatie en rijplezier.

Jeff Guyton, President en CEO van Mazda Europe: “Onze samenwerking met TotalEnergies is strategisch belangrijk voor Mazda en voor onze klanten. Met de ontwikkeling van onze nieuwe generatie motoren zijn uitstekende smeerprestaties essentieel voor de prestaties en duurzaamheid van de motoren. Het voordeel van het gebruik van Mazda Original Oil is vanzelfsprekend voor al onze dealers en klanten.”

 

TotalEnergies partnership Kia

Kia recommends TotalEnergies. The alliance of skills.

TotalEnergies smeermiddelen en Kia Motors Corporation zijn partners sinds 2011. In het Kia servicenetwerk (meer dan 5.500 dealers wereldwijd) worden de TotalEnergies smeermiddelen exclusief aangeboden.

De hoogwaardige Quartz motoroliën, speciaal ontwikkeld om de prestaties en betrouwbaarheid van Kia-motoren te optimaliseren, bieden potentiële voordelen.

“TotalEnergies heeft de afgelopen jaren aangetoond dat het een wereldwijde dekking, sterke marketingcapaciteiten en hoogwaarde smeermiddelen technologie heeft om aan de behoeften van onze servicenetwerken te voldoen. TotalEnergies is voor ons een belangrijke partner in onze wereldwijde aftermarket-strategie om de klant- en dealertevredenheid van Kia te verbeteren”, aldus Steven Yoon, Vice President Overseas Service Division van Kia Motors Corporation.

Door deze samenwerking bevestigen Kia en TotalEnergies smeermiddelen hun gedeelde visie om hun groeiende aanwezigheid op de wereldmarkt te versterken en hun krachten te bundelen in een ‘Alliance of Skills’, om hoogwaardige producten en diensten te ontwikkelen voor een ongeëvenaarde Kia klantervaring.

 

 

 

 

Aston Martin recommends TotalEnergies.

TotalEnergies partnership Aston Martin

“We werken samen met TotalEnergies om producten op het circuit te ontwikkelen en te testen, die vervolgens in onze auto’s voor op de weg te vinden zijn.” 
David King – Vice President and Chief Special Operations Officer – Aston Martin Lagonda Ltd.
TotalEnergies werd in mei 2016 ‘Energy Partner of Aston Martin’ en ‘Official Lubricant and Technical Partner’ bij Aston Martin Racing. TotalEnergies ondersteunt Aston Martin Racing ook tijdens het Fia World Endurance Championship (WEC). Met 45 jaar R&D ervaring op het gebied van autosport heeft TotalEnergies smeermiddelen, vetten, vloeistoffen en andere speciale additieven van hoge kwaliteit en technische prestaties ontwikkeld.

“Quartz speelt een grote rol in het succes van Aston Martin Racing. Het smeermiddel verbeterde de prestaties en betrouwbaarheid van onze FIA WEC race resultaten”,
aldus Simon Sproule, Vice President en Chief Marketing Officer Aston Martin Lagonda Ltd.

RENAULT ELF & TotalEnergies, Partners in innovation 

TotalEnergies ELF Renauld Partner

ELF is gepassioneerd door prestaties. Deze passie wordt weerspiegeld in de decennialange betrokkenheid van het merk bij autosport en historische partnerschappen met internationale fabrikanten en onderzoeksteams, waaronder:

RENAULT
ELF ontwikkelt sinds 1968 op maat gemaakte producten voor RENAULT en heeft twee onderzoeks- en ontwikkelingsteams toegewijd aan zijn toenmalige partner. Dit betekent dat ELF-goedgekeurde smeermiddelen verkrijgbaar zijn bij de meeste RENAULT-dealernetwerken wereldwijd. De eerste is gebaseerd op het CRES (ELF's onderzoekscentrum in Solaize, Frankrijk), en de andere is permanent beschikbaar op racecircuits, tijdens de Grand Prix en tijdens privétests. De teams passen zeer geavanceerde onderzoeken en analyses toe die technische oplossingen opleveren die zijn ontworpen om te winnen. Even innovatief als creatief, ons technisch partnerschap heeft al een reeks duurzame transmissieoliën voor RENAULT-versnellingsbakken of brandstofbesparende motoroliën geproduceerd. Onze ingenieurs en teams van onderzoekslaboratoria staan ​​continu in contact met elkaar. Deze gedeelde RENAULT-ELF-expertise wordt altijd gestimuleerd door motorsportuitdagingen en stelt ons in staat om samen te anticiperen op de technologische eisen van de komende aandrijfassen.

DACIA
DACIA, een merk van RENAULT, raadt uitsluitend ELF-smeermiddelen aan. ELF en DACIA werken samen om de prestaties van uw auto te verbeteren. ELF-smeermiddelen worden ook aanbevolen voor de merken Logan, Sandero, Duster en Lodgy, die profiteren van de ELF-technologie die overeenkomt met de bekende betrouwbaarheid.

KAWASAKI
ELF en KAWASAKI werken samen om smeermiddelen voor motorfietsen te ontwerpen. KAWASAKI beveelt officieel het merk ELF aan.

NISSAN
ELF en NISSAN zijn industrie- en onderzoekspartners en hun werk vormt de kern van de nieuwste technologische innovaties. De originele Nissan-oliën in Europa zijn unieke formules ontworpen door ELF en goedgekeurd door Nissan. In 2012 werd het Europese after-sales partnership tussen Nissan en Elf verlengd. Meer dan ooit zorgen originele Nissan-oliën ervoor dat jarenlang de beste prestaties uit een Nissan gehaald worden.

Originele NISSAN olie ontworpen door ELF
Nissan-motorolie is goedgekeurd en aanbevolen door Nissan Japan voor al hun benzine- en dieselmotoren. Originele Nissan-oliën zijn hoogwaardige producten die zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van Nissan-voertuigen. Hun uitgebalanceerde viscositeit vermindert startwrijving en slijtage bij lage temperaturen, waardoor chauffeurs kunnen genieten van de beste prestaties en de levensduur van het voertuig aanzienlijk wordt verlengd.

 

Motorsport powered by TotalEnergies

bekijk ook