Skip to content

“Zoek de samenwerking op!”

Wouter de Jong
Wouter de Jong TotalEnergies

Maak kennis met Wouter de Jong, Sales en Support Engineer Bitumen

Wouter de Jong gaat aan de slag in het Bitumen Team als Sales Engineer. Wouter is de juiste man op de juiste plaats. Hij combineert jarenlange laboratoriumervaring met commerciële expertise en aandacht voor kwaliteit en samenwerking. Wouter: “In mijn rol sla ik een brug tussen commercie, toepassing en wetenschap.”

Wat is je achtergrond?

Van oorsprong ben ik chemicus. Ik werkte een aantal jaren bij een industrieel gasbedrijf en ben vandaar de kwaliteitszorg ingegaan. In 2008 ging ik aan de slag bij Total Lubricants in Beverwijk waar ik verantwoordelijk was voor het laboratorium en Health, Safety, Environment, & Quality. Daarna ging ik naar het hoofdkantoor in Den Haag en ondersteunde ik klanten en de buitendienst met technische vragen en projecten op het gebied van smeermiddelen. Vervolgens maakte ik de stap naar Commercial Sales voor de verkoop van brandstoffen aan transport- en industriële bedrijven. Nu start ik in het Team Bitumen. De rode draad? Ik vind het leuk om mezelf te ontwikkelen. Bij TotalEnergies krijg ik die kansen.” 

Je gaat in het Bitumen Team aan de slag als Sales en Support Engineer. Wat spreekt je aan in dat werk? 

Als het over bitumen gaat, denk je in eerste instantie vooral aan een dikke zwarte substantie. Maar er zit heel veel techniek en ontwikkeling achter en in. Vergroening is een belangrijk thema. Ook bij de productie van asfalt wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan het verlengen van de levensduur van asfalt en het leveren van bitumen met een constant hoge kwaliteit en lage MKI-waarden. We kunnen asfalt ook beter recyclebaar maken. Daar komt heel veel techniek bij kijken, wat ik heel interessant vind. De komende tijd ga ik me invreten in die materie. 

Wie zijn je klanten? 

Mijn klanten zijn de wegenbouwers, maar ook de asfaltcentrales en bedrijven in het industriële segment zoals fabrikanten van dakbedekking of tapijttegels. Binnen deze bedrijven heb ik zowel contact met commerciële als technische mensen. 

Je hebt een technische achtergrond. Dat is handig! 

Zeker. In mijn rol sla ik een brug tussen commercie, toepassing en wetenschap. Mijn technische achtergrond helpt me om bepaalde concepten en adviezen nog beter te onderbouwen. Bij onze klanten werken ook hele slimme mensen die dat kunnen. Samen zijn we elke dag bezig om tot nieuwe, betere typen producten te komen. De focus ligt daarbij vaak op duurzaamheid.

Ook de asfaltwereld wordt steeds groener. Wat vraagt dat van jou, jouw collega’s en jouw klanten? 

Voor ons betekent dat vooral dat we inventief en flexibel moeten blijven. We willen richting geven aan de ontwikkelingen in de markt, zoals we dat in smeermiddelen en brandstoffen ook heel goed doen. Tegen onze klanten zou ik willen zeggen: zoek de samenwerking op. Zoek ons op, klop bij ons aan, maak gebruik van onze expertise. TotalEnergies is een wereldwijd opererend bedrijf. We zijn marktleider in bitumen in Europa en zoeken hierin de wereldwijde samenwerking op, samen met onze klanten. Dat is kennis die we kunnen we delen.”  
 

Wouter de Jong

Business Development & Technical Support Engineer

Telefoonnummer: +31(0) 6 21 55 84 27

 

 

Meer nieuws