Skip to content

Voor toepassingen die zo divers zijn als snelwegen, vliegvelden, renbanen en architecturaal gekleurd asfalt, is TotalEnergies bitumen een one-stop-shop voor bitumenoplossingen. Onze bitumenproducten zijn toonaangevend op het gebied van kwaliteit en consistentie. Ontdek hoe TotalEnergies Bitumen vandaag en in de toekomst aan jouw behoeften kan voldoen.

Azalt®

Total Bitumen AZALT wegenbouw
Total Bitumen AZALT wegenbouw

Azalt® is een compleet gamma bindmiddelen bestemd voor asfalt toepassingen voornamelijk gebruikt in de wegenbouw. Azalt® wordt geproduceerd door destillatie van geselecteerde ruwe aardoliën. Azalt® bindmiddelen worden toegepast in diverse typen asfaltmengsels, zoals zandskeletmengsels: Grindasfaltbeton, Steenslagasfaltbeton, Open asfaltbeton, Dichtasfaltbeton en steenskeletmengsels zoals: Steenmastiekasfalt, ZOAB (Zeer Open AsfaltBeton) en is daarnaast ook geschikt voor gietasfaltbeton.

Azalt® bindmiddelen worden ook toegepast in funderingen (asfaltgranulaatcement) en in diverse toepassingen in waterbouwkundige werken, industrie en landbouw, maar ook in de productie van watervrije bindmiddelen, die voornamelijk worden gesproeid. Watervrije bindmiddelen worden geproduceerd door wegenbouw bitumen van het Azalt® gamma te mengen met specifieke fluxmiddelen van het Greenflux® gamma. Azalt® bindmiddelen bevatten geen polymeren en zijn 100% recyclebaar.

Azalt® ECO2

Total Bitumen AZALT ECO2 wegenbouw
Total Bitumen AZALT ECO2 wegenbouw

Azalt® ECO2 is speciaal ontwikkeld om asfalt op een aanzienlijk lagere temperatuur te kunnen produceren dan met de conventionele bindmiddelen. Dit resulteert in een belangrijke energiebesparing voor de asfaltcentrale en maakt het mogelijk om het asfalt bij lagere temperaturen aan te leggen en te verwerken, terwijl de mechanische eigenschappen gelijk zijn aan normaal asfalt. Dit asfalt is dan ook geschikt voor dezelfde toepassingen.

Aqualt

Total bitumen AQUALT wegenbouw
Total bitumen AQUALT wegenbouw

Aqualt is specifiek bitumen bestemd voor emulsies.

Aqualt is toegewijd aan de productie van bitumen en polymeer gemodificeerde bitumen emulsies voor tal van toepassingen, met name oppervlaktebehandeling, hechtlagen, koude asfaltmengsels, grafemulsies en patches. Ruwe oliën voor de productie van Aqualt zijn speciaal geselecteerd door het Total Research Center volgens interne specificaties en een specifieke goedkeuringsprocedure. Daarom leiden ze tot de hoogste kwaliteit voor bitumenemulsies.

Neem voor meer informatie over toepassingen of referentieproeven contact op met onze specialisten via onderstaande button. 

Modulotal

TotalEnergies bitumen MODULOTAL wegenbouw
TotalEnergies bitumen MODULOTAL wegenbouw

Modulotal wordt vanuit het onderzoekscentrum van Solaize geformuleerd. Modulotale bindmiddelen worden gebruikt om asfalt met hoge modulus (HMA) te produceren. Dankzij hun goede weerstand tegen permanente vervorming zijn Modulotal-bindmiddelen perfect om de toename van het zware verkeer van vrachtwagens te compenseren en de weerstand tegen vermoeidheid te vergroten. Modulotale bindmiddelen zijn toegewijd aan de productie van wegdeklagen en zwaar verkeer en gegraven wegen, zoals snelwegen, rotondes, busstroken, kwetsbare wegenlagen ... Bovendien leiden ze tot een vermindering van de stoepdikte.

Neem voor meer informatie over toepassingen of referentieproeven contact op met onze specialisten via onderstaande button.

Styrelf

TotalEnergies bitumen Styrelf polymer gemodificeerde bitumen
Total bitumen Styrelf

Styrelf is een gepolymeriseerd elastomeer verknoopt bitumen. TotalEnergies loopt voorop in de ontwikkeling van dit proces om een ​​hoogwaardig driedimensionaal polymeernetwerk te creëren. 
Het flexibele netwerk van Styrelf is het resultaat van een permanente en onomkeerbare chemische reactie die een superieure homogene en stabiele microstructuur biedt. 
De uitstekende prestatiekenmerken van Styrelf zorgen voor een hoge mate van duurzaamheid.

 

Specifiek voor het recyclen van asfalt heeft TotalEnergies Styrelf RC ontwikkeld.

 

Bekijk ook: Styrelf ECO2

TotalEnergies Styrelf ECO2
TotalEnergies Styrelf ECO2

 

Styrelf ECO2 is een innovatief PMB (polymeer gemodificeerd bitumen) dat de vertrouwde kwaliteit van Styrelf combineert met een lage verwerkingstemperatuur. Dit product doet z’n werk al bij 140 graden. 

Lees meer over Styrelf ECO2.

 

Regenis

Total bitumen Regenis wegenbouw
Total bitumen Regenis wegenbouw

 

Het Regenis-assortiment bindmiddelen is speciaal ontworpen voor hete recyclingtoepassingen.
Het Regenis-assortiment maakt het mogelijk om de volledige set configuraties aan te pakken: van lage en matige tot hoge recyclingpercentages (percentage teruggewonnen asfaltverharding), ter plaatse of in een fabrieksrecycling.

De asfaltmengsels worden vervaardigd met teruggewonnen asfaltverharding en Regenis-bindmiddel leveren verjongde (herstelde) mechanische prestaties: ze worden daarom gebruikt in vele toepassingen, zoals oppervlaktelagen en als basislaag.

Neem voor meer informatie over toepassingen of referentieproeven contact op met onze specialisten.

Kromatis

Total bitumen Kromatis wegenbouw
Total bitumen Kromatis wegenbouw

Kromatis-assortiment kleurloze bindmiddelen van TotalEnergies: volop in ontwikkeling

Het Kromatis-assortiment met kleurloze bindmiddelen is volop in ontwikkeling om het klanten makkelijker te maken. Zo zijn kleurloze bindmiddelen van de Kromatis Urban-range uitermate geschikt voor bijvoorbeeld fietsstroken of voetgangersgebieden in de stad. Kromatis Traffic biedt bindmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld voor het wegdek voor snelverkeer, bijvoorbeeld busbanen en tunnels. En naast de kleurloze bindmiddelen levert TotalEnergies ook blanke emulsies.

In Nederland wordt van oudsher veel gefietst, en in de afgelopen jaren zijn daar nieuwe vormen van vervoer bijgekomen, zoals e-bikes en e-scooters. Gekleurd asfalt is dé oplossing voor steden die deze milieuvriendelijke en gezonde vervoersvormen willen stimuleren, met een optimale veiligheid voor alle weggebruikers. 

Met deze bindmiddelen kan met verschillende kleuren worden aangegeven waar de plaats voor de verschillende weggebruikers is. Wij kennen al de rode fietsstroken, en met Kromatis komen daar nog allerlei kleurschakeringen bij voor extra duidelijkheid. Als duidelijker te zien is waar de plaats is voor elke weggebruiker, leiden snelheidsverschillen tot minder problemen en verbeteren de algehele doorstroming en verkeersveiligheid. In tunnels leveren kleurloze mengsels betere zichtbaarheid op voor de bestuurders, waardoor de veiligheid voor iedereen wordt gegarandeerd.

Tot slot: wist je dat kleurloze mengsels warmte reflecteren in een stedelijke omgeving? Dus met kleurloze in plaats van zwarte mengsels voor het wegdek kan de temperatuur in bebouwd gebied verlaagd worden, en dat levert een prettigere leefomgeving op voor mensen in de stad. 

Meer weten over het Kromatis-assortiment? Neem dan contact op met onze specialisten.

TotalEnergies Ecosolutions

Bekijk ook