Skip to content

LubAnac speurt naar metaaldeeltjes, koelvloeistof en andere tekenen van slijtage in motorolie 

Regelmatige analyses helpen bij het optimaliseren van onderhoud en het verlagen van kosten

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het verstandig om de conditie van je motor of machine scherp in de gaten te houden. Zodat je direct in kan grijpen als dat nodig is. TotalEnergies’ LubAnac dienstverlening helpt je daarbij. 

De staat waarin motorolie verkeert kan veel vertellen over de staat van de machine waar de olie in zit. Zitten er bijvoorbeeld metaaldeeltjes in de olie? Of sporen van koelvloeistof? Dan kunnen dat indicatoren voor slijtage zijn. Zeker wanneer je dit soort analyses op regelmatige basis uitvoert, krijg je een haarscherp beeld van de staat van je wagenpark, je motor of je machine. Dit soort behoorlijk complexe analyses hoef je niet zelf uit te voeren. TotalEnergies helpt je daarbij.  
 

Analyse en diagnose

LubAnac is TotalEnergies’ geavanceerde analyse- en diagnosesysteem voor smeerolie. We bieden specifieke vloeistofanalyses voor elke automotive en industriële toepassing. Op basis van oliesamples die jij aanlevert, beoordelen onze ingenieurs de conditie van je motor of machine. Daarbij vergelijken ze de waarden van het onderzochte monster onder meer met de slijtagewaarden van álle identieke machines die in ons systeem bekend zijn. Op basis van die informatie kunnen onze mensen je heel gericht helpen om het onderhoud te optimaliseren en de kosten van je wagen- of machinepark te verlagen. Bovendien optimaliseer je de olie-intervallen en kun je preventief onderhoud slimmer plannen.

 

200.000 analyses per jaar

LubAnac heeft al een indrukwekkende staat van dienst. Inmiddels zijn er al meer dan 8,5 miljoen analyses verricht. Tegenwoordig vinden er ruim 200.000 analyses per jaar plaats.

We bieden verschillende diensten aan voor uiteenlopende branches. Zo is LubAnac Pro speciaal bedoeld voor fleetmanagers en richt LubAnac Visio zich op alle componenten in het transmissiesysteem, met uitzondering van de motor.  

 

Meer weten

Op onze site vind je een uitgebreid overzicht van onze LubAnac-mogelijkheden. En wil je meer weten over de manier waarop TotalEnergies met LubAnac de levensduur van jouw wagenpark verlengt en jouw operationele kosten verlaagt? Neem dan gerust contact op met jouw accountmanager. 

Bekijk ook