Skip to content

Zonne-energie en laadoplossingen: klaar voor de toekomst met TotalEnergies

Volledig klimaatneutraal in 2050: het is één van de belangrijkste doelen waar TotalEnergies nu aan werkt. Dat doen we door alternatieven te zoeken voor aardolieproducten en door te adviseren in de energietransitie. En natuurlijk door nieuwe energiebronnen aan te boren én beschikbaar te maken voor onze klanten. In dit artikel lees je meer over de solar- en laadoplossingen van TotalEnergies. 

Nieuws ondder de zon

De zon is een perfecte energiebron. Het gebruik van zonne-energie drukt de energiekosten flink. Sinds de fikse prijsstijgingen van eerder dit jaar is dat geen onnodige luxe. Daarom maakt TotalEnergies het opwekken van zonne-energie op eigen terrein voor bedrijven nog aantrekkelijker.  

TotalEnergies Solar Distributed Generation (DG) levert en exploiteert fotovoltaïsche installaties. Goede voorbeelden zijn er al. Op het terrein van Zeeland Refinery bijvoorbeeld, plaatste TotalEnergies Solar DG een zonnepark met 28.800 panelen. Deze panelen genereren samen 12,4 megawattpiek en leveren jaarlijks 12,6 GWh. Dat is vergelijkbaar met het energieverbruik van maar liefst 4.000 huishoudens. Een voorwaarde voor de plaatsing van de installatie is een aangesloten oppervlak ter grootte van een voetbalveld of groter, en een jaarlijks verbruik van minimaal 1 GWh per jaar. 

Op deze manier maakt TotalEnergies het opwekken en gebruiken van zonne-energie bereikbaar en interessant bedrijven. Op naar een zonnige toekomst! 

Overal en altijd op(ge)laden

Van de zon naar de weg. Want ook daar kun je als bedrijf nog winst behalen. Wist je dat de total cost of ownership van EV’s inmiddels vaak lager is dan van vergelijkbare modellen met een verbrandingsmotor? 

Een elektrisch wagenpark vraagt om een goede laadinfrastructuur. TotalEnergies helpt je daarmee. We leveren de laadpalen, maar kijken eerst kritisch naar wat je nu en in de toekomst werkelijk nodig hebt. En we onderzoeken hoe je met slimme technologie jouw laadinfrastructuur zo efficiënt en duurzaam mogelijk kunt inzetten. Moet je zelf de overstap naar een elektrisch wagenpark nog maken? Denk dan eens na over wat je de EV-rijdende werknemer of bezoeker van je bedrijf nu alvast kan bieden. 

Naast het plaatsen van laadpalen bij bedrijven en in het publieke domein, zorgen wij ervoor dat je in Nederland en Europa overal kunt laden. Met onze pas kun je terecht bij alle openbare palen in Nederland en bij meer dan 300.000 palen in de rest van Europa. Met onze app heb je het dichtstbijzijnde laadpunt zo gevonden.  

Onze klimaatneutrale toekomst

Laden van elektrisch vervoer zakelijk en privé nog makkelijker maken en grootverbruik van zonne-energie stimuleren? Hiermee gaan we een klimaatneutrale toekomst daadkrachtig tegemoet. Daar horen duurzame oplossingen bij. Oplossingen die TotalEnergies zo laagdrempelig mogelijk beschikbaar maakt voor iedereen.  

Meer weten over zonne-energie via TotalEnergies? Neem contact op met Riemke Lasonder via +31621558456 of [email protected].  

Voor al je EV-gerelateerde vragen kun je terecht bij Nick Vissers via +31653351401 of [email protected]  

Meer nieuws