Skip to content

TotalEnergies* levert al een aantal jaar CNG voor de rondvaartboten van het Amsterdamse toeristen- en rondvaartbedrijf Stromma. In 2017 besloot het bedrijf ook duurzaam vervoer op het vaste land te realiseren. Het idee voor een elektrische Hop On – Hop Off bus ontstond. TotalEnergies ondersteunde Stromma bij het maken van een betrouwbare business case en realiseerde de laadinfrastructuur voor de bussen.

Uitdaging: nieuwe busvorm

De grootste uitdaging binnen het project was de toepassing van elektrisch vervoer in een volledig nieuwe vorm. Het ging namelijk om de eerste elektrische Hop On – Hop Off bussen van Nederland. Daarbij kwam dat de elektrische bus van het Spaanse UNVI nog niet eerder in Nederland reed. Ook de deadline was strak: binnen een half jaar moest de bus rijden!

De aanpak

TotalEnergies was volledig verantwoordelijk voor de laadinfrastructuur. Allereerst werd de mogelijke inrichting van de laadinfrastructuur onderzocht. De dagelijkse rijpatronen van de bussen en de mogelijke laadtijd gedurende de nacht brachten we in kaart. Vervolgens zijn de laders geïnstalleerd. Het in gebruik nemen van de laders was uitdagend, omdat de laders nooit eerder zijn geïntegreerd in dit type bussen.

edito Stromma
edito Stromma

TotalEnergies staat voor gedegen projectmanagement en heeft gezorgd voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding in dit project.

Stromma

Het resultaat

Mede door de kWh-prijs te minimaliseren, realiseerde TotalEnergies een haalbare business case. Daarbij kwam de betrouwbare laadinfrastructuur die goed aansloot bij de UNVI-bus. 

 

*TotalEnergies acquireerde in 2017 PitPoint clean fuels. In januari is het klantaanbod van PitPoint en TotalEnergies samengevoegd. Dit project is destijds onder de merknaam PitPoint uitgevoerd.

Meer case studies