Skip to content

Maak jij de transitie naar schoner vervoer? Binnen ons netwerk voor biobrandstoffen tank je groengas (CNG), LNG of HVO100. Met onze tankpas tank je eenvoudig jouw favoriete biobrandstof en profiteer je van verschillende voordelen.

Biobrandstof

TotalEnergies ziet biobrandstof als een belangrijk onderdeel van de transitie naar emissievrij vervoer. Daarom ondersteunen en ontwikkelen wij verschillende programma's om brandstof uit biomassa te maken.

Alles weten over biobrandstoffen? Download onze gratis whitepaper.

Onze biobrandstoffen

Toepassing van biobrandstoffen

Een deel van de biobrandstoffen wordt gemengd met benzine of diesel. Deze gemengde brandstof tank je bij een tankstation. Voorbeelden van brandstoffen met component biobrandstof die zonder een aanpassing van de motor kunnen worden getankt zijn E10, E5 en B7. Brandstoffen met hogere bijmenging percentages vragen mogelijk een aanpassing van de motor. Zo zijn zogeheten flexfuelvoertuigen geschikt voor alle soorten benzine met een ethanolgehalte variërend van 0% tot 100%. 

Groengas is een voorbeeld van een (geavanceerde) biobrandstof en kan zonder problemen en aanpassingen getankt worden door CNG-voertuigen. Een ander voorbeeld is onze eigen HVO100 brandstof waarbij de primaire grondstof van plantaardige afkomst is.

Waterstof

We zijn ervan overtuigd dat waterstof een onmisbare schakel is in de energietransitie naar emissievrij vervoer. Daarom investeert TotalEnergies fors in het beschikbaar en betaalbaar maken van waterstof. Meer weten? Klik hier.

Ontvang de nieuwsbrief en kom in contact