Skip to content

A-Tax de Vries uit Hillegom, specialist in personenvervoer, regelt brandstoffen vrijwel helemaal via TotalEnergies Nederland. Niet alleen staan er op het bedrijfsterrein een CNG-pomp en een elektrisch laadstation van TotalEnergies (voorheen Pitpoint), maar bij elk van de ruim 250 auto’s van A-Tax hoort een TotalEnergies Card, de tankpas van TotalEnergies, waarmee de chauffeurs onderweg kunnen tanken. Eén tankpas voor alle soorten brandstof levert A-Tax een behoorlijke, administratieve efficiency op.

A-Tax de vries personenautos

TAXI INNOVATIE PRIJS 2020

A-Tax de Vries, gerund door de broers Menno en Marcel de Vries, is een bedrijf dat continu op zoek is naar nieuwe kansen en innovatie. Naast een wagenpark van ruim 250 auto’s, waarmee vrijwel alle vormen van personenvervoer aangeboden worden, heeft A-Tax een eigen werkplaats, een bedrijf voor de inbouw van taxi-apparatuur, een autoverhuurbedrijf en een carwash. Onlangs kwam A-Tax nog in het nieuws met de ‘Babbelbus’, waarmee het bedrijf de Taxi Innovatie Prijs 2020 won. Dankzij dit initiatief kunnen bewoners van verpleeghuizen en zorginstellingen tijdens de Corona-crisis toch bezoek ontvangen.

Duurzaam vervoer

Het zal niet verbazen, dat het wagenpark van A-Tax grotendeels op schone brandstoffen rijdt. “Dertig procent van de voertuigen rijdt op Euro 6 diesel; zo’n zestig procent op CNG en tien procent is al volledig elektrisch”, zegt Menno de Vries. “We rijden voornamelijk met Skoda personenauto’s en bussen van Volkswagen en Mercedes.” Alle brandstoffen - inclusief AdBlue voor de dieselauto’s - kunnen op het terrein getankt c.q. geladen worden. De broers De Vries hebben zich zelfs al verdiept in de mogelijkheden voor het rijden op waterstof en testritten gedaan met een Hyundai Nexo op waterstof.  

Duurzame samenwerking

De intensieve samenwerking met TotalEnergies dateert al van ruim tien jaar geleden. De dieselpomp op het terrein is in eigen beheer, maar de CNG-pomp, het elektrische laadplein en de Adblue-dispender worden uitgebaat door TotalEnergies Nederland.

Total Menno A-tax Case
Total Menno A-tax Case

Behalve de prettige samenwerking en de know-how was vooral ook de aanwezigheid van voldoende TotalEnergies-tankstations in ons werkgebied een belangrijke reden om met TotalEnergies in zee te gaan.

Menno de Vries Eigenaar van A-Tax de Vries Personenvervoer

A-tax en TotalEnergies Card

Ruim een jaar geleden stapte A-Tax over op de TotalEnergies Card. Elk voertuig heeft een eigen pas met unieke pincode, waarmee de chauffeurs onderweg kunnen tanken. “De passen hebben overigens een brandstoflimiet zodat de chauffeurs alleen een vooraf vastgestelde hoeveelheid brandstof kunnen tanken, die afgestemd is op het brandstofverbruik van de betreffende auto”, legt Menno de Vries uit. Het rijgedrag van de auto’s is trouwens ook door A-Tax afgesteld, zodat ze weinig brandstof verbruiken en een optimaal rijcomfort voor de passagiers gegarandeerd is.

A-Tax is zeer tevreden met de TotalEnergies Card. “Die voorkomt veel administratieve rompslomp. In plaats van losse bonnetjes hebben we nu nog maar één tankpas voor alle brandstoffen, terwijl TotalEnergies ook de transacties en rapportages verzorgt. Je kunt trouwens met de TotalEnergies Card ook in het buitenland tanken. Dat is voor taxibedrijven in grensstreken natuurlijk erg handig.” De TotalEnergies Card is deels op verzoek van een aantal klanten van Total doorontwikkeld, omdat zij het prettig zouden vinden als ze zowel de traditionele als de nieuwe brandstoffen met één kaart konden afrekenen. Het is tekenend voor het partnership, dat TotalEnergies aan dat verzoek gehoor gegeven heeft.

A-Tax laden

 

Meer case studies