Skip to content

TotalEnergies streeft naar een netto-emissie van nul in 2050, samen met de rest van de Nederlandse samenleving. Dit is in lijn met ons doel om energie te leveren die betrouwbaarder, betaalbaarder en schoner is voor al onze klanten. Om aan de groeiende vraag naar duurzame energie te voldoen, heeft TotalEnergies zich versterkt met Solar Distributed Generation (TotalEnergies Solar DG). TotalEnergies Solar DG helpt bedrijven bij hun energietransitie door het bouwen en exploiteren van zonne-installaties op eigen terrein. De installaties zijn bedoeld voor grote, ongebruikte oppervlakken als daken, overkappingen en braakliggende terreinen. 

TotalEnergies heeft al meer dan 400 locaties in Azië, Midden-Oosten, Europa, Afrika en Noord-Amerika gelanceerd. Onze kracht hierin is de combinatie van een kapitaalkrachtige en zeer ervaren multi-energy speler, die bereid is te investeren in hernieuwbare energie bij en voor onze klanten. 

Voordelen van solar

Een zonne-installatie op eigen terrein hebben heeft verschillende voordelen. Zo betaalt u als klant een vast tarief op basis van een langjarig inkoopcontract. Omdat de installatie achter de meter wordt geplaatst, betaalt u bovendien niet de transportkosten en energiebelasting die u bij een netlevering wel betaald. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat u geen zwaardere netaansluiting nodig hebt voor dat deel van de elektriciteit die met de zonne-installatie wordt opgewekt.

Naast de kostenreductie richt onze oplossing zich ook op de verduurzaming van uw bedrijf, door meer zon opgewekte groene stroom direct aan de energiemix toe te voegen. Daarvoor investeren wij in de bouw en exploitatie van een zonnepark op uw terrein. Dit betekent dat u profiteert van schonere en goedkopere stroom, waarmee ook de CO2-voetafdruk van uw bedrijf wordt verlaagd. 

 

Onze oplossingen

TotalEnergies biedt oplossing voor klanten met een grote energieafname. We kijken bij het ontwerp van het zonne-project naar het energieprofiel en passen het plan hierop aan. We streven ernaar om zo veel mogelijk energie direct in het bedrijfsproces te laten opnemen.

Zeeland Refinery

In Vlissingen staat sinds 2018 het eerste project dat TotalEnergies Solar DG in Nederland heeft uitgevoerd. Op het terrein van Zeeland Refinery ligt een zonnepark met 28.800 panelen. Deze panelen hebben een gezamenlijk vermogen van 12,4 megawattpiek en leveren jaarlijks 12,6 GWh. Dit is vergelijkbaar met het energieverbruik van 4000 huishoudens.

icon play

Zeeland Refinery zonnepark

Praktisch en onafhankelijk advies

Onze accountmanagers adviseren u graag over het juiste transitiepad voor uw bedrijf. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we uw vraag en verkennen we de mogelijkheden. Vervolgens kunnen we aan de slag met een op maat gemaakt plan. Implementatie van dit plan is een volgende stap. Desgewenst nemen wij het ontwerp, de uitvoering, exploitatie en het onderhoud uit handen.  

Neem contact op

* Verplichte velden

De registratie van gegevens en informatie welke op je betrekking hebben, zijn bestemd voor TotalEnergies Marketing Nederland N.V., haar filialen en aangesloten entiteiten. Deze registratie zal ons enkel toelaten gevolg te geven aan jouw verzoek. De gegevens worden niet doorgegeven aan derden of voor marketing doeleinden gebruikt.

Je beschikt over een toegangs-, wijzigings-, rectificatie- en opheffingsrecht op deze inlichtingen en kan je daartoe via het formulier op deze website richten tot de categorie: Bescherming Persoonsgegevens. Voor meer informatie verwijzen wij je naar de Privacy Statement en het Cookie-beleid.