Skip to content
TotalEnergies Altek ECO² B

Nieuwe PmB met lagere verwerkingstemperatuur 

Maak kennis met Altek ECO² B

TotalEnergies besteedt veel aandacht aan het creëren van nieuwe en innovatieve producten die het milieu en de gebruiker zo min mogelijk belasten. Een goed voorbeeld van zo'n innovatie is de gloednieuwe Altek ECO² B in de Altek range, een PmB voor het waterdicht verlijmen van dakbedekking en isolatie. Het nieuwe bindmiddel heeft een verwerkingstemperatuur die bijna 70°C lager ligt dan die van geoxideerd bitumen. 

Altek ECO² B is ontwikkeld door onze eigen R&D-teams. Deze nieuwe Hot Application Coating wordt toegepast bij een temperatuur tussen 150°C en 170°C. Dat zorgt voor aanmerkelijk meer comfort bij het aanbrengen van het materiaal. Tegelijkertijd kun je bouwen op optimale elasticiteit, hechting, cohesie en duurzaamheid. 

Minder energie, lagere uitstoot

Wanneer je Altek ECO² B afzet tegen gelijkwaardige oplossingen, biedt het verschillende voordelen. Tussen 6% en 27% reductie in energieverbruik over de hele levenscyclus bijvoorbeeld en 36% tot 58% reductie in energieverbruik tijdens de applicatiefase. Daarnaast helpt het product bij het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen: tussen 6% en 27% over de gehele levenscyclus en tussen 36% en 58% tijdens de toepassingsfase. 

Meer weten

Wil je meer weten over Altek ECO² B, neem dan contact op met onze specialisten.
 

Meer nieuws