Skip to content

Total wil meer industriële sectoren met smeermiddelen van dienst zijn. Denk aan vetten die bestand zijn tegen extreem hoge temperaturen of die inert zijn en dus niet reageren met gassen. Kortom, producten waar specialistische kennis voor nodig is, die in kleine batches kunnen worden geleverd. Een specialist op dit terrein is Lubrilog. Dit bedrijf is eind vorig jaar overgenomen. De producten van Lubrilog zijn aan het portfolio van Total toegevoegd.

“Total zoekt continu naar uitbreiding van haar assortiment industriële smeermiddelen. Met de overname van Lubrilog zetten we nu een flinke stap”, aldus Bart Zwitser, Sales Manager Lubricants Industry. “Het bedrijf maakt speciale smeermiddelen voor specifieke sectoren. Het heeft de expertise en de ervaring met deze sectoren. Dit is voor Total van grote toegevoegde waarde. We krijgen hiermee toegang tot nieuwe industrieën en nieuwe productcategorieën zoals PFPE-gebaseerde smeermiddelen.”

Voor welke nieuwe sectoren is TOTAL nu interessant?

“Bijvoorbeeld voor de cementindustrie. Lubrilog levert hier al een lange tijd aan. We bieden nu de smeermiddelen. Overigens nog onder de naam van Lubrilog maar wel in de kleuren van Total. Deze industrie heeft smeermiddelen nodig voor zware tandwieloverbrengingen in stoffige omstandigheden. Ook voor de automobielindustrie en hun leveranciers heeft Total nu een groter aanbod.”

“Smeermiddelen die bestand zijn tegen extreem hoge temperaturen”

Wat is het specialistische aan de nieuwe smeermiddelen?

“Nou, dat er producten bijzitten die bestand zijn tegen extreem hoge temperaturen. Die hun smerende werking behouden bij 200 graden Celsius of meer. Dergelijke producten zijn nodig bij de staalindustrie, maar ook bij bakkerijen voor het smeren van aandrijvingen, zoals kettingen, in ovens. Het gaat ook om inerte smeermiddelen, die niet reageren met gassen. Dat is belangrijk voor gebruik in de chemische industrie. Het zijn allemaal specifieke toepassingen en het gaat ook altijd om kleine hoeveelheden. Lubrilog is gespecialiseerd in kleinere volumes en heeft een flexibeler productieproces.”

Interessant, zijn er nog meer toepassingen die bijzonder zijn?

“Ja en dat is voor Nederland leuk om te vermelden: voor bruggen. Smeermiddelen die nodig zijn voor de open tandwieloverbrengingen om bruggen te openen en te sluiten. Daar hebben we er heel wat van in ons land. Total kan aan de beheerders van bruggen de benodigde smeermiddelen leveren in kleinverpakkingen.”

“Voor Total is dit van grote toegevoegde waarde”

En zijn de producten al toegevoegd aan het assortiment van TOTAL?

De overgang van Lubrilog naar Total is in volle gang. We kunnen inmiddels alle producten leveren.” Meer weten over de nieuwe producten? Neem contact op met Bart Zwitser.

TotalEnergies - Bart Zwitser
Bart Zwitser

Salesmanager Industrie

Telefoonnummer: 06-51222136

nog vragen?

Bekijk ook