Skip to content

Open tandwielverbindingen smeer je moeiteloos met Lubrilog

Waarom tandwielen baat hebben bij een speciaalsmeermiddel 

In de zomer van 2020 nam TotalEnergies het Franse Lubrilog over. Lubrilogs assortiment bevat veel verschillende speciaalsmeermiddelen. Waar traditionele smeermiddelen stoppen  , gaat Lubrilog verder. Het bedrijf richt zich onder meer op kettingoliën, PFPE/PFTE-smeermiddelen en siliconen. Daarnaast biedt Lubrilog ook verschillende slimme oplossingen voor open tandwieloverbrengingen. Op dat onderwerp gaan we graag wat dieper in. 

Lubrilog bij nieuwe tandwielen  

Bij het in gebruik nemen van nieuwe tandwielen is het raadzaam om, voorafgaand aan het aanbrengen van het smeermiddel, te starten met een primer en een inloopsmeervet. Zo’n inloopsmeervet zorgt voor corrosiebescherming. Overal waar grenssmering aan de orde is, garandeert deze methodiek uitstekend beschermde tanden door een goede smeerfilm op te bouwen.  Na een aantal rondes met een primer en/of inloopsmeermiddel gewerkt te hebben, kun je bovendien zien of de uitlijning van de tandwielen eventueel aangepast moet worden.

De smeervetten voor open tandwielen kenmerken zich door een  viscositeit van de basisolie die kan oplopen tot 25.000 cSt bij 40 graden Celsius. Het zeepskelet is meestal een aluminiumcomplexvet en kenmerkt zich door een hoge kleefkracht aan metallische oppervlakken.

Voor je aan de start gaat met primer en inloopsmeervet is het noodzakelijk om de specifieke gebruiksomstandigheden goed in kaart te brengen en samen met de specialisten van het Industry Team van TotalEnergies de juiste producten te selecteren. 

Lubrilog bij te reviseren tandwielen

Bij tandwielen die geviseerd moeten worden, zal het oude smeervet eerst verwijderd moeten worden van de tanden. Door de hoge kleefkracht is dat niet eenvoudig. Lubrilog heeft daar een mooie oplossing voor. In de Lubrilog-range vind je een praktisch schoonmaakproduct waarmee je met behulp van een speciale reinigingskit de oude vetresten snel en efficiënt verwijdert. Na het reviseren van de tandwielen is de procedure voor het primen, inlopen en smeren hetzelfde als bij nieuwe tandwielen.

Contact

Wil je aan de slag met de producten van Lubrilog? Dan helpen onze experts je graag verder. Neem contact op met het Industry Team. 

Meer nieuws