Skip to content

“Nu compleet aanbod specialistische smeermiddelen voor voedselindustrie”

Portfolio Nevastane Aerosols verviervoudigd!

Met een hele reeks nieuwe producten zet TotalEnergies zichzelf op de kaart als aantrekkelijke partner voor de voedselindustrie. Het Nevastane-assortiment aerosols is met zes nieuwe producten uitgebreid, waarmee het totale aanbod nu op acht komt. TotalEnergies zet bovendien sterk in op ondersteuning met aanvullende diensten, zoals het uitvoeren van onderhoud aan de productielijnen.

 

Industrie_hans_claassen.jpg

“Niet alleen leverancier maar ook meer partner! Dat is absoluut onderdeel van onze ambitie voor groei binnen de food grade-markt in Nederland”, aldus Hans Claassen, Sales Engineer Industrial Lubricants. “De uitbreiding van het Nevastane-assortiment was nodig om aan de vraag te voldoen. De voedselindustrie zoekt immers steeds meer naar één leverancier voor alle smeermiddelen. De sector streeft ernaar om minder mensen van buitenaf in de fabriek over de vloer te hebben. Om dezelfde reden focust TotalEnergies op dienstverlening. Door bijvoorbeeld smering en onderhoud in te passen binnen de gecontroleerde en gecertificeerde processen in deze industriële sector om voedselkwaliteit en -veiligheid te borgen.”

 

Welke producten zijn nieuw?

“Er zijn zes nieuwe sprays. Vier daarvan zijn voor algemeen gebruik, waaronder Nevastane XS 220 voor temperaturen tot 160 graden en Nevastane PTFE Grease voor temperaturen tot 180 graden. Dan zijn er nog twee sprays voor kettingen en transportbanden: Nevastane Chain Oil en Nevastane Silicone. Deze laatste behoudt de smerende werking bij hoge temperaturen tot 230 graden. Ook nieuw zijn de sprays Nevastane Penetration Oil en Nevastane Degreaser.”

 

 

 

 

Waarom kiezen voor deze producten?

“De hele Nevastane-lijn is bij uitstek geschikt dankzij een jarenlange ervaring. TotalEnergies is al meer dan zestig jaar actief voor toepassingen in de food-industrie. Dat betekent ook dat we de kennis hebben en weten wat vereist is in deze sector. De smeermiddelen zijn gecertificeerd volgens NSF H1 en zelfs NSF ISO 21469, een extra garantie voor veiligheid via onze speciale FGL-productielijnen. Daarnaast hebben we een Kosjer & Halal-certificering. Door een nieuw ontwerp zijn de sprays ook praktischer toe te passen. Daaraan is veel aandacht gegeven. De spuitbussen hebben een slimme spuitkop. Die zit vast aan de spuitbus en is niet te verwijderen. Dus is er geen risico op losrakende voorwerpen in de voedselproductie. De kop heeft bovendien twee standen: vernevelen en een spuiten in een rechte straal.
 

“Al meer dan zestig jaar actief in de food-industrie”
 

Is er in Nederland nog groeipotentie?

“Heel simpel: de voedselproductie in Nederland groeit en blijft dat doen. Er liggen dus mogelijkheden en juist voor ons. De uitbreiding naar een productaanbod met middelen die voldoen aan de hoogste eisen voor het borgen van voedselkwaliteit en -veiligheid, gaat hand in hand met aandacht geven en ontzorgen. Dat laatste is misschien wel het allerbelangrijkst. Dat klinkt nogal algemeen, maar dat is het niet. Wij werken met een team dat goed weet wat er speelt en wat nodig is voor de voedselproductie. Hierin zitten specialisten die volledig kunnen meedraaien in de processen bij de producenten. Zij weten een onderhoudsplan op maat te maken, gericht op continuïteit in de productie en op voedselveiligheid.”
 

“Aandacht en ontzorgen is misschien wel het allerbelangrijkst”
 

Voor meer informatie of bestellen kan contact worden opgenomen met?

“Met mij! Ik zorg voor de interne doorkoppeling. Daarover hoeft de klant zich geen zorgen te maken. Eigenlijk willen we dat de klant helemaal geen omkijken heeft naar levering van smeermiddelen en onderhoud. Dus wie meer wil weten over het nieuwe Nevastane-assortiment, bestellen en ondersteuning kan contact opnemen via: [email protected].
 

 

Meer nieuws