Skip to content

Nederland zit in een belangrijke energietransitie: het aantal elektrische voertuigen groeit snel. Dat vraagt om hooggekwalificeerde oplaadmogelijkheden. TotalEnergies, dat in 2017 PitPoint clean fuels overnam, geldt internationaal als dé specialist op het gebied van nieuwe energie en laadinfrastructuur oplossingen.

De duurzame propositie van PitPoint is een zeer belangrijke toevoeging aan de ambitie van TotalEnergies ‘to become the responsible energy major’. Niet alleen EV laadinfrastructuur, ook waterstof, groengas en (bio)LNG maken onderdeel uit van het aanbod. Door uit te breiden met alternatieve brandstoffen, bouwt TotalEnergies verder aan een duurzame toekomst. TotalEnergies adviseert en ondersteunt haar (potentiële) relaties in hun transitie naar duurzame en emissievrije mobiliteit. “Of het nou is bij bedrijven, in parkeergarages, winkelcentra of bij tankstations om even bij te laden; we zijn van alle markten thuis”, zegt Marja Versleijen, director Mobility & New Energies bij TotalEnergies Nederland in Pompshop. “Slimme laadoplossingen leveren we aan diverse klantsegmenten zoals het MKB, leasemaatschappijen, automotive en dealerorganisaties en afvalinzamelbedrijven. Momenteel werken we in Nederland hard aan de uitbreiding van de laadfaciliteiten. Het aantal zit fors in de lift, maar het zal duidelijk zijn dat niet elke laadpaal dezelfde kan zijn. Elke locatie vraagt om een andere invulling. Daarom staat TotalEnergies garant voor laadoplossingen op maat: van reguliere laders, snelladers, een laadplein met of zonder opslag van energie in een batterij tot uitgebreide projecten met openbare laadpalen voor een hele wijk, dorp of stad. TotalEnergies Nederland wil geen laadpaalleverancier zijn, maar een mobiliteit- en energieoplossing faciliteren voor haar klanten.”

Drie speerpunten

Waar TotalEnergies trots is op haar lange historie in energie en mobiliteit, biedt het sinds 2017 ook oplossingen aan voor elke moderne energievraag. Versleijen onderscheidt drie markten waarin TotalEnergies Nederland met laadoplossingen actief is. “Onder Business to Government verstaan wij opdrachten van provincies en gemeenten, waarbij publieke laadpalen voor een stad, dorp of gemeente worden gerealiseerd. Hier kan iedereen dus gebruik van maken. Daarnaast is Business to Business een belangrijk speerpunt. Hierbij realiseren we slimme laadoplossingen voor zakelijke klanten die op hun eigen terrein dedicated elektrische voertuigen willen kunnen laden. Dit zijn altijd individuele projecten aangezien we voor het implementeren van de juiste laadinfrastructuur goed in kaart moeten brengen welke capaciteit van laden vereist is. Als laatste richt TotalEnergies Nederland zich op de Business to Consumer markt. Denk aan laadpalen voor particulieren bij iemand thuis, veelal in combinatie met de levering van energie door TotalEnergies. Hieronder vallen de High Power Chargers (HPC’s) -laders die 175 kW kunnen leveren- die TotalEnergies aan het uitrollen is op haar publieke tankstations. Na het plaatsen van HPC’s op vier nieuwe locaties het afgelopen jaar, wordt de komende jaren een groot aantal TotalEnergies tankstations van HPC’s voorzien.”

Totaaloplossing

Ontzorgen, oplossingen bieden, meedenken: het zijn deze woorden waar het in de bedrijfsvoering van TotalEnergies Nederland om draait. “We staan garant voor een totaaloplossing die past in de energietransitie die een klant doormaakt”, zegt Versleijen. “Zo kunnen wij het gehele traject verzorgen, startend met de analyse en design van de slimme laadoplossing, leveren we de hardware, software om laadtransacties te kunnen verwerken. Ook regelen we de exploitatie van de laadfaciliteiten, onderhoud en zelfs, indien gewenst, het energiemanagement en de -energiecontracten. Er zijn veel goede partijen bezig met laadoplossingen, maar er zijn er maar weinig die zoveel doen en zoveel ervaring onder één dak hebben als TotalEnergies Nederland. We denken mee, weten wat belangrijk is en hebben een gestroomlijnde operatie. Ook de schaalvergroting is bij ons in vertrouwde handen. Kortom: wij kunnen jou helpen!”