Skip to content
Total ecosolutions voor bitumen
Total ecosolutions voor bitumen

 

Met het TotalEnergies Ecosolutions programma – gestart in 2009 – doet TotalEnergies er alles aan om klanten verbeterde oplossingen te bieden voor het verminderen van het energieverbruik en het verkleinen van de ecologische footprint. De TotalEnergies ECO2 reeks van bindmiddelen, zoals Azalt® ECO2 is daarvan een uitstekend voorbeeld.

De research-, development- en marketingteams van TotalEnergies streven voortdurend naar het leveren van toonaangevende innovaties met producten en services. Het TotalEnergies Ecosolutions label illustreert deze inzet gericht op duurzaamheid door o.a. lagere werktemperaturen. 

Om in aanmerking te komen voor het TotalEnergies Ecosolutions-label, moeten een product of dienst hetzelfde resultaat opleveren als de marktstandaard, maar tegelijkertijd ook een aanzienlijke verbetering van de milieuprestaties bieden, bijvoorbeeld door energie- of waterverbruikvermindering. 

 

Diverse producten

Inmiddels telt het TotalEnergies Ecosolutions-programma 45 producten en diensten, waaronder kunststoffen, harsen, lijmen, smeermiddelen, brandstoffen, wasoplossingen, speciale vloeistoffen en zonnepanelen. Azalt® ECO2 is nu ook gevalideerd als een TotalEnergies Ecosolutions-product. Maar de TotalEnergies ECO2-technologie kan ook voor onze gemodificeerde bitumen (Styrelf) worden toegepast.

Betere MKI-waarde

De temperatuurverlaging – tot wel 40 graden Celsius lager - levert nog een voordeel op: verbeterde arbeidsomstandigheden tijdens het aanleggen van de weg. Er ontstaat namelijk een aangenamere temperatuur op het werk en er ontstaan minder dampen waardoor ook het zicht toeneemt. Door de rook- en dampreductie hebben ook omstanders minder overlast van de aanleg. Daarnaast neemt de uitstoot van broeikasgassen af en ontstaat er een betere Milieu Kosten Indicator-waarde (MKI-waarde). Aanpassingen aan de menginstallatie zijn ondanks de forse temperatuurverlaging niet vereist.

Altek ECO²B

Bekijk ook