Skip to content

Werken aan innovatieve producten voor een betere toekomst 

Duurzaamheid staat centraal bij onderzoek en ontwikkeling  

Duurzaamheid is een van de drijvende krachten achter R&D-inspanningen van TotalEnergies. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe, innovatieve manieren om de milieu-impact van onze producten te verminderen.  

 

Onze R&D-inspanningen op het gebied van bitumen zijn erop gericht om de impact op natuurlijke hulpbronnen te verminderen en de energie-efficiëntie te verbeteren. Daarom is onze research met name gericht op recycling en het verminderen afvalstromen. Ook het verlengen van de levensduur van snelwegen heeft onze permanente aandacht, net als het verlagen van de verwerkingstemperaturen van onze producten. De innovaties op deze gebieden dragen niet alleen bij aan een beter milieu, maar helpen ons ook om optimaal aan de eisen van klanten te voldoen en de time-to-market te versnellen.  

 

TotalEnergies heeft drie research and development centers: het Preston Technical Centre in het Verenigd Koninkrijk, Brunsbüttel Technical Center in Duitsland en het Solaize Research Center (CRES) in Frankrijk. CRES is de thuisbasis van toonaangevende ontwikkelingen op het gebied van recycling, emissie-verlaging, logistiek en warm-mix asfalt.  

 

Als het om onderzoek en ontwikkeling gaat, werken we nauw samen met vooraanstaande universiteiten. Ook hebben we sterke partnerships met partijen uit de toeleveringsindustrie, het MKB en landelijke opdrachtgevers, aannemers, gemeenten en snelwegbeheerders.  

Meer nieuws