Skip to content

Hechtmiddel Altek ECO²B combineert lage smelttemperatuur met kwaliteit en milieuvoordeel 

Milieu- en mensvriendelijk alternatief voor geoxideerd bitumen 

TotalEnergies creëert regelmatig nieuwe en innovatieve producten die vriendelijker zijn voor het milieu en de gebruiker. Een goed voorbeeld van zo'n innovatie is Altek ECO²B. TotalEnergies Altek ECO²B is een alternatief voor geoxideerd bitumen en wordt voornamelijk ingezet als hechtmiddel voor isolatiemateriaal zoals cellulair glas. Je kunt het ook gebruiken voor het creëren van een waterdicht membraan.   

Altek ECO²B is ontwikkeld door onze eigen R&D-teams. In vergelijking met reguliere geoxideerde bitumen 110/30 kan de Altek ECO²B gebruikt worden op een werktemperatuur die wel 70°C lager ligt. Dat zorgt voor aanmerkelijk meer comfort bij het aanbrengen van het materiaal. Tegelijkertijd kun je rekenen op optimale elasticiteit, hechting, cohesie en duurzaamheid. 

Ook over de verpakking is nagedacht. Altek ECO²B is leverbaar in blokken van 17 kg. Deze blokken zijn verpakt in een oplosbaar folie dat niet verwijderd hoeft te worden. Hierdoor produceer je bij het verwerken van Altek ECO²B geen afval en zorg je eenvoudig voor een schone, zero-waste werkplek.  

Minder energie, lagere uitstoot

Altek ECO²B smelt eerder en sneller. Bovendien komt er nagenoeg geen rook vrij en koelt het product snel weer af. Voor het smelten van Altek ECO²B gebruik je een regelbare smeltoven. Door de lage smelttemperatuur heb je voor het verwarmen van Altek ECO²B beduidend minder energie nodig. Wanneer je Altek ECO²B afzet tegen gelijkwaardige oplossingen, biedt het verschillende voordelen. Zo kun je met ECO²B het energieverbruik tijdens de applicatiefase tot wel 58% terugbrengen. Daarnaast helpt het product bij het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.  

Ecosolutions 

Altek ECO²B maakt deel uit van ons Ecosolutions-programma. Dat programma telt inmiddels meer dan 45 producten en diensten. Het aanbod varieert van kunststoffen, harsen, lijmen en smeermiddelen tot brandstoffen, wasoplossingen en zelfs zonnepanelen. Om in aanmerking te komen voor het TotalEnergies Ecosolutions-label, moet een product of dienst hetzelfde resultaat opleveren als de marktstandaard, maar tegelijkertijd ook een aanzienlijke verbetering van de milieuprestaties bieden, bijvoorbeeld door energiebesparingen of het verminderen van het waterverbruik.   

Waar het gaat om de bitumenbranche richten we ons vooral op producten waarmee we de impact op natuurlijke hulpbronnen verminderen en de energie-efficiëntie verbeteren. Onze research is onder meer gericht op recycling en het verminderen van afvalstromen. Ook het verlengen van de levensduur van snelwegen heeft onze permanente aandacht, net als het verlagen van de verwerkingstemperaturen van onze producten.

Meer weten

Wil je meer weten over Altek ECO²B en ben je benieuwd met welke innovaties jij voor optimaal resultaat zorgt? Neem dan contact op met Wouter de Jong, telefoon +31(0)6 21 55 84 27. Of stuur een e-mail naar [email protected]

Meer nieuws