Skip to content

04/01/2024 Press release

TotalEnergies netwerk in Nederland overgenomen door Circle K

Den Haag, 4 januari 2024, Alimentation Couche-Tard Inc/Circle K heeft de overname van bepaalde Europese Retail & Cards activiteiten van TotalEnergies afgerond. Zoals aangekondigd op 16 maart 2023, omvat deze overname 100% van de Retail & Cards activiteiten van TotalEnergies in Nederland.

"Wij zijn trots op onze TotalEnergies geschiedenis en blijven wij ons inzetten voor onze klanten in Nederland met hetzelfde geweldige team, op dezelfde locaties en met voortdurend evoluerende producten en diensten. Deze verandering is een grote kans om, samen met de wereldwijde en Europese organisatie van Circle K, te groeien en ons aanbod aan onze klanten verder te ontwikkelen", aldus Nathalie Baras, Vice President bij Circle K in Nederland.

De Retail & Cards activiteiten die betrekking hebben op deze transactie omvatten 378 locaties in Nederland. Hiervan is 62% company-owned en 38% dealer-owned. In Nederland zijn circa 1.300 medewerkers, werkzaam op het Service Center in Den Haag en op de company-owned servicestations, betrokken bij deze overname.

Geleidelijke verandering

De servicestations in Nederland blijven na de overname onder de naam van TotalEnergies opereren. De shop en carwash-activiteiten worden de komende jaren aangepast waarbij deze van de nieuwe naam worden voorzien met de daarbij horende concepten van Circle K. De op de servicestations verkochte brandstof wordt tenminste de komende 5 jaren door TotalEnergies geleverd en ook onder deze naam verkocht.

"We zijn verheugd om iedereen in Nederland als onze klant te verwelkomen. We bouwen voort op de geweldige service van TotalEnergies en zullen het merk Circle K geleidelijk introduceren waarbij het aanbod van producten en services wordt aangepast aan de behoefte van de Nederlandse markt. Dit doen wij samen met het sterke lokale management en de teams van de servicestations die fantastisch werk leveren", zegt Hans-Olav Høidahl, Executive Vice President Operations Europe bij Circle K.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Frits Morrema, woordvoerder Circle K in Nederland: 070-3916100

Over Circle K in Nederland:

Circle K in Nederland is een door TotalEnergies geautoriseerde retailer voor Retail & Cards activiteiten in Nederland. Naast het aanbieden van brandstofproducten op de servicestations worden gemaks-en mobiliteitsproducten/services geleverd waaronder EV fast charging, dat op een snelgroeiend aantal locaties wordt aangeboden.

Global:

Over Circle K/Alimentation Couche-Tard Inc.

Couche-Tard is wereldleider op het gebied van gemak en mobiliteit, actief in 29 landen en gebieden, met meer dan 16.700 winkels, waarvan er bijna 13.100 brandstofproducten voor het wegverkeer aanbieden. Met zijn bekende Couche-Tard- en Circle K-banners is het een van de grootste onafhankelijke exploitanten van convenience stores in de Verenigde Staten en is het een leider in de convenience en de brandstofmarkt voor het wegtransport in Canada, Scandinavië, de Baltische staten en in Ierland. Het bedrijf heeft ook een belangrijke aanwezigheid in Polen en Hong Kong, de Speciale bestuurlijke regio van de Volksrepubliek China en is onlangs uitgebreid naar België, Duitsland, Luxemburg en Nederland. Meer dan 150.000 mensen zijn werkzaam in het hele netwerk.