Skip to content

Verjongingsmiddel voor bitumen, wat is mogelijk?

TotalEnergies heeft een reeks aan producten en mogelijkheden

Verjongingsmiddelen (rejuvenators) om een ZOAB-deklaag een langer leven te geven worden steeds meer toegepast. Het bitumen in het asfalt behoudt beter zijn elasticiteit waardoor steentjes langer blijven vastzitten. TotalEnergies heeft een scala aan producten en mogelijkheden.

 

Verjongingsmiddel

Een deklaag van ZOAB (Zeer Open Asfalt Beton) voert water makkelijk af, voorkomt daarmee aquaplaneren en zichtbeperkende waternevel. Het draagt bij aan de verkeersveiligheid. We weten echter dat de laag binnen tien jaar vervangen moet worden omdat anders het risico op loslatende steentjes toeneemt. Door het aanbrengen en injecteren van verjongingsmiddel behoudt het bitumen langer zijn hechtende werking. Bitumen wordt weer flexibel en sterk. De ervaringen zijn goed. ZOAB gaat tot wel vier jaar langer mee.

Pre-blend bitumen

Zoals velen van jullie wellicht weten, kan TotalEnergies pre-blend bitumen aanleveren voor de productie van Laag Temperatuur Asfalt, dat wordt gebruikt voor ZOAB. Deze productgroep heet TotalEnergies Eco2 bitumen. Daarnaast zijn er vanuit TotalEnergies mogelijkheden om verjongingsmiddelen toe te voegen op de laadplaats of elders. Zo is er ons eigen product Regenis, een verjongingsmiddel op basis van een minerale olie.

Andere mogelijkheden

Er zijn ook diverse producten beschikbaar die goed mengbaar zijn met bitumen. Mogelijk kunnen deze op onze laadplaatsen in jouw bitumen geïnjecteerd worden.  We gaan dan ook graag met jou in gesprek om specifiek op jouw wensen, mogelijkheden en ambities een kant en klare aanbieding te ontwikkelen.

Meer nieuws