Skip to content
TotalEnergies Martijn van der Steuijt
TotalEnergies Martijn van der Steuijt

Dankzij de energietransitie zijn er uitdagingen in overvloed. Alles moet duurzamer: mobiliteit, transport, maar ook huisvesting. TotalEnergies ondersteunt hierin de klant van A tot Z.

Martijn van der Steuijt (42) - al bijna twintig jaar werkzaam voor TotalEnergies Marketing Nederland N.V. en momenteel actief als Key Account Manager Lubricants Automotive Heavy Duty – legt uit wat TotalEnergies  kan betekenen voor de transportsector.

 

“De energietransitie biedt kansen voor klanten”

 

Wat zijn jullie belangrijkste bedrijfsactiviteiten?

“Als je mij die vraag jaren geleden had gesteld, dan had ik gezegd dat we ons bij TotalEnergies Marketing Nederland N.V. vooral richten op brandstoffen en smeermiddelen. Maar tijden zijn veranderd. TotalEnergies is uitgegroeid tot een energiemaatschappij, in de breedste zin van het woord. We zijn een totaalaanbieder geworden voor klanten. We leveren brandstoffen, smeermiddelen, analyses, asfalt, tankpassen, stroom, gas, zonnepanelen en nog veel meer. En allemaal zijn ze even belangrijk, want in de energietransitie moeten er op alle fronten stappen worden gezet.”

Waardoor is TotalEnergies een totaalleverancier voor de transportsector?

“Simpel, we hebben alles in huis om de transportsector op alle fronten te ondersteunen. Of beter gezegd: te ontzorgen. Want dat is het mooie van de huidige tijd: dankzij innovatieve oplossingen kunnen we de klant steeds vaker op afstand ondersteunen. Slimme telemetrieoplossingen op bijvoorbeeld bulktanks maken het mogelijk om voorraden bij klanten op afstand te controleren. We kunnen tijdig in actie komen met het bevoorraden van producten zodat de klant nooit zonder zit. De transportklant kan met al zijn vragen bij ons terecht en als de klant stappen wil zetten op het gebied van duurzame energie-oplossingen, dan kunnen we ook daarbij helpen. We hebben namelijk ook in eigen huis ontwikkelde zonnepanelen en leveren zelfs stroom. Kortom: we kunnen heel veel betekenen voor de transportsector.”
 

Op welke manier maakt TotalEnergies het verschil in de markt?

“We zijn transparant, hebben eerlijke prijzen en ondersteunen de klant van A tot Z. Daarnaast zijn we een one-stop-shop geworden waarbij de klant alle producten kan selecteren die gewenst zijn. Klanttevredenheid is ontzettend belangrijk, maar eerlijkheid ook. Om de zaken heen draaien is niet wenselijk, niet voor de klant en niet voor ons. We adviseren de klant voor het beste resultaat. Want daar gaat het om: ondernemen. TotalEnergies heeft in die zin vooral een ondersteunende rol voor klanten. Wij zorgen dat alles gesmeerd verloopt bij de klant. Bovendien mag TotalEnergies dan een internationaal bedrijf zijn, we opereren altijd lokaal met de flexibiliteit die de transportsector van ons verwacht.”

Wat doet TotalEnergies op het gebied van verduurzaming en wat kan TotalEnergies hierin betekenen voor de transportsector?

“Wat eigenlijk niet, haha?! Verduurzaming is een continu proces, alleen is er door het huidige tijdsbeeld nu extra aandacht op gevestigd. We zijn al jaren bezig met het continu verbeteren van onze producten. Verduurzaming van het product is in die zin ontzettend belangrijk. Een recent voorbeeld van een uitgekiend, duurzaam product is Rubia, maar duurzaamheid gaat ook verder dan alleen een product. Het is ook belangrijk dat de klant zo lang mogelijk kan genieten van zijn machines en apparatuur. Dan bieden de LubAnac weer uitkomst.”

Wat is LubAnac?

“Op basis van een oliemonster kunnen we de staat van het voertuig snel achterhalen. Zo kunnen we zien of er bijvoorbeeld slijtageonderdelen in de olie zitten. Tijdig ingrijpen na zo'n analyse voorkomt dat je geen dure uren kwijt bent aan stilstaande voertuigen. Zo’n analyse kan de klanten duizenden euro’s besparen, want op basis van de analyse weet de klant of het nog zin heeft om die ene truck een onderhoudsbeurt te geven, of juist een nieuwe truck aan te schaffen. Ook dat is duurzaamheid.

Een van de producten van TotalEnergies voor de transportsector is Rubia, wat zijn de voordelen van dit product?

“Goede vraag! Rubia is niet de naam van één product, maar van een complete lijn smeermiddelen. Door vrachtwagens, bussen en ander zwaar materiaal te voorzien van specifieke en kwalitatief hoogstaande smeermiddelen, kun je besparen op onderhoudskosten. De motorolie bevat meer dan 200 goedkeuringen en is er voor de oude en nieuwe generatie voertuigen. Bovendien gaat de motor dan langer mee. Rubia is met dit idee ontwikkeld. Deze producten vormen een resistente laag op de metalen oppervlakten, waardoor er minder slijtage is. Mechanische onderdelen, onderhevig aan hoge druk en extreme temperaturen, worden beschermd. Dat verlengt de levensduur van de motor. Je realiseert ook minder olieverbruik dankzij speciale antislijtage-toevoegingen in onze producten waardoor er minder motorolie in de verbrandingskamer zit. Een duurzaam aspect van de Rubia is dat de smeerolie speciale low SAPS-technologie heeft. Er zit minder zwavel, fosfor en sulfaatas in. Dat voorkomt vervuiling van de SCR-unit, denken even aan de katalysator met AdBlue en het roetfilter (DPF). Ook wordt de dieselmotor beschermd. Zo heb je lagere onderhoudskosten én het is beter voor het milieu. Win-win.”
 

Op welke manieren kunnen jullie verder de klant ondersteunen op het gebied van smeermiddelen?

“Allereerst adviseren we de klant en door onze jarenlange ervaring weten we wat er wel of niet werkt. Om de klant optimaal te ondersteunen hebben we ook een speciale online bestelportal ontwikkeld zodat smeermiddelen gewoon online zijn te bestellen. Voor vaste klanten richten wij een persoonlijk assortiment met smeerschema in. Zo weet de klant altijd zeker dat de juiste producten voor het wagenpark worden besteld. Je hebt ook toegang tot technisch advies per soort vrachtwagen, je kunt chatten met onze Customer Service en Technical Support. Door ons real time voorraad management systeem heeft de klant actueel inzicht in het tankvolume. Daarnaast geven we klanten ook toegang tot nieuws, brochures en productinformatiebladen.”
 

Welke ontwikkelingen kunnen we in de nabije toekomst verwachten van TotalEnergies als verantwoordelijke energie major?

“De toekomst begint vandaag al, dat is in ieder geval zeker. Maar we kijken ook naar de toekomst natuurlijk. De steeds strenger wordende milieunormen vragen om heel specifieke en hoogtechnologische smeermiddelen. Ook deels of volledig elektrische voertuigen hebben nog altijd vloeistoffen nodig. Daar heeft TotalEnergies ook al antwoorden voor beschikbaar. Wat de klant van TotalEnergies in ieder geval mag verwachten is dat we de klant op alle mogelijke fronten gaan helpen met het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen, want samen werken we aan een mooiere en schonere wereld.”

OPLOSSINGen VOOR JOUW BEDRIJF

De Rubia  motoroliën verlagen het brandstofverbruik. Eén van de manieren om brandstof te besparen is het gebruik van motorolie. Deze kan het brandstofverbruik verbeteren door vermindering van de wrijving.

Op zoek naar meer informatie over hoogwaardige smeermiddelen voor jouw bedrijf? Onze experts zorgen ervoor dat wij alleen producten van hoge kwaliteit aanbieden.

Wil je meer informatie over onze producten & diensten ontvangen, vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Vul vrijblijvend het contactformulier in

Laat hieronder je gegevens achter. Een accountmanager zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om een vrijblijvend gesprek in te plannen.