Skip to content

Weten waar je vrachtwagens zich bevinden? Of inzicht in de tolkosten van een bepaalde route? De upgrade van Passango Europilot geeft je nu nog beter grip op je rijdende vloot. 

Passango Europilot is het online fleet management systeem (FMS) voor transporteurs die de Passango tolkast van TotalEnergies gebruiken. Sinds deze maand zit het FMS in een nieuw jasje. Als planner heb je nu een nog beter beeld van de bewegingen van je voertuigen door heel Europa en de situatie op hun route. 

Actuele voertuiglocaties

Passango Europilot is op drie punten sterk verbeterd. De upgrade geeft een rustiger, overzichtelijker beeld van de locatie van je wagens; de verschillende functies zijn sneller te vinden, en je kunt je dashboard makkelijker naar je eigen wensen vormgeven. 

Een belangrijke visuele verbetering is dat de overzichtskaart meer ruimte heeft gekregen. Je ziet daardoor sneller waar de voertuigen zich bevinden en hoe ze zich bewegen. Kleurcodes laten zien of een vrachtwagen lekker doorrijdt, stilstaat of in de file staat. 

Door de nieuwe vormgeving is het nu bovendien makkelijker om verschillende kaartlagen aan en uit te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een weergave van actuele verkeersongevallen op de route van je chauffeurs. 

Grip op levertijden en tolkosten 

De upgrade maakt het ook mogelijk om je klanten te informeren over de actuele afstand van een voertuig tot het leveradres. Via een link kunnen zij real-time zien hoeveel kilometer een vracht nog verwijderd is. 

Door verschillende data beter te combineren kun je nu bovendien vooraf de verwachte tolkosten op een route berekenen. Op basis van die data kun je ook de meest voordelige route, de snelste route of de meest ‘slimme’ route laten bereken. Die laatste optie weegt kosten en tijd tegen elkaar af en kiest zo voor de meest optimale route. 

Met de upgrade is ook een extra anti-fraudemelding toegevoegd. Als de locatie van een betaling met onze brandstofpas niet overeenkomt met de locatie van de Passango-tolkast, geeft het FMS automatisch een waarschuwing. 

Iets voor jou? 

Met de Passango tolkast betaal je automatisch tol op tolwegen in Duitsland, België, Frankrijk, Portugal, Spanje en Oostenrijk. Een Passango tolkast is gekoppeld aan de brandstofkaart, waardoor de tolkosten samen met de brandstofkosten op één factuur komen. Handig voor je administratie. Het fleet management systeem Europilot is een aanvullende dienst. Europilot gebruikt de geolocatie van de Passango’s om je voertuigen real-time te volgen, zodat je kunt anticiperen op verwachte reistijden en tolkosten. Meer weten? Neem dan contact op met ons team van Mobility & Fleet Sales via [email protected] of 070-318 04 05. 

Wat is PASSango?

Wat is PASSango?

PASSango is meer dan gewoon een telebadge voor vrachtwagens: PASSango maakt het beheer van tolbetaling in heel Europa eenvoudiger. Professionele transporteurs geven de voorkeur aan PASSango, omdat hij toegang biedt tot maximale kortingen van de verschillende spelers in het snelwegbeheer, door tal van aangepaste diensten aan te bieden, die het beheer van de vrachtwagenvloot vereenvoudigt.

Zo werkt het

Vraag de tolbadge bij ons aan. En installeer de badge in je voertuig na ontvangst. Kom je bij een tolpoort aan? Dan wordt herkend dat je een tolbadge hebt. De slagboom gaat automatisch voor je open. Betalen gaat gemakkelijk via onze factuur. Bekijk ook eens de video hier beneden.

Waar kan ik PASSango gebruiken?

Met PASSango kun je snel tol betalen in Duitsland, België, Frankrijk, Portugal, Spanje en Oostenrijk. Ook de Øresund brug in Zweden en de Storebælt brug in Denemarken kun je zonder moeite passeren met onze tolbadge. We werken eraan om één tolbadge te ontwikkelen die je in heel Europa kunt gebruiken.

Videouitleg Passango tolbadge

Voordelen PASSango tolbadge

Met de TotalEnergies PASSango tolbadge hoef je niet stil te staan bij de tolpoorten. Je tolbadge wordt herkend. Je rijdt gemakkelijk weer door.

Met de tolbadge kun je je voertuig in real-time volgen. Dit komt door geolokalisatie. Een voordeel hiervan is dat je kunt berekenen wat de meest gunstige route is van A naar B. Ook kun je je eigen chauffeurs volgen via je eigen TotalEnergies Cards Online account. 

Al je uitgaven staan op één factuur. Lekker overzichtelijk!

Hulp nodig? 24/7 staat een contactpersoon voor je klaar. 

De tolbadge is helemaal gratis. Je betaalt geen borg en geen abonnementskosten. Alleen bij gebruik van de tolbadge betaal je gebruikskosten (per land, per maand) en servicekosten.