Skip to content
TotalEnergies automotive motorsport 24 hours of spa
TotalEnergies automotive motorsport 24 hours of spa

De 24 Hours of Spa werd bedacht door Jules de Their en Henri Langlois van Ophem. De eerst race vond in 1924 plaats op de openbare wegen, met een totale lengte van 15 kilometer. Inmiddels is het huidige circuit met 7004 kilometer een heel stuk langer. Een race met meerdere klassen is wat de Total 24 Hours of Spa zo bijzonder maakt. Het onderscheid wordt gemaakt door de gradatie van de rijders. Dit zorgt voor de huidige situatie met Pro, Silver Cup, Pro-Am en Am Cup. Hoewel de strijd voorin meestal de grootste aandacht krijgt, is het toch altijd de moeite waard om de duels in de verschillende klassen in de gaten te houden.

Total is al jaren official hoofdsponsor van 24 Hours of Spa. Paul Mannes (Total Belgium) “We zijn zeer tevreden over de samenwerking en zijn enorm trots om de titelpartner te zijn voor wat wij beschouwen als een van de belangrijkste races ter wereld. De reden achter onze nauwe betrokkenheid is bekend: De Total 24 Hours of Spa is tenslotte een live proeftuin voor onze brandstof, additieven en smeermiddelen”. 

De editie 2020 van de Total 24 Hours of Spa wordt een speciale herfsteditie; de grootste GT-race ter wereld krijgt namelijk een extra wedstrijd uur mee. Deze editie vindt dit jaar plaats van 22 tot 25 oktober 2020 en valt daarom samen met het terugdraaien van de klok.
 

 

Total 24 hours of spa 2019

total partnerships

bekijk ook