Skip to content

Racefan magazine: Total in de autosport – Formule E

TotalEnergies in autosport RACEFAN

Vol energie! 

In samenwerking met Anjès Verhey heeft Total weer bijgedragen aan een nieuwe uitgave van de jaarlijkse publicatie ”Racefan – Start”. Een glossy full-colour-uitgave met natuurlijk een item over Max Verstappen en zijn team Red Bull Aston Martin Racing. Ook komen diverse andere bekende coureurs aan het woord. De inhoud blijft zeker niet beperkt tot de Formule 1, maar er wordt ook aandacht besteed aan de snel groeiende Formule E. Voor dit item heeft Total ook haar input geleverd.

Van circuits tot rally’s, van Formule E tot Le Mans: energieconcern Total is niet weg te denken uit de autosport! Daarbij is er volop aandacht voor innovatie en duurzaamheid, want ook in de toekomst is energie essentieel voor sportief succes. 

Op het eerste gezicht wekt het wat verwondering: het bekende rood-met-witte woordlogo van Total prijkt prominent op de Formule E-auto’s van tweevoudig kampioen Jean-Eric Vergne en diens nieuwe teamgenoot António Félix da Costa. Total is immers een belangrijk partner van het DS Techeetah-team. Maar past dat wel bij een klasse waarin elektrisch wordt gereden? “Absoluut”, zo stelt teamchef Mark Preston. “Allereerst zijn er in de aandrijflijn volop draaiende delen, die constante smering van topkwaliteit nodig hebben. En in de tweede plaats denkt Total met ons mee op het gebied van energiemanagement, wat in een serie als deze cruciaal is.” 

Wereldtitels 

Ook in vele andere takken van autosport is Total succesvol. Zo won Timmy Hansen vorig jaar in een Peugeot 208 WRX met ondersteuning van Total de wereldtitel in het WK Rallycross. Naast het team Hansen MJP van meervoudig wereldkampioen Kenneth Hansen, de vader van Timmy, werkt Total ook nauw samen met het team GCK. In het FIA World Endurance Championship, inclusief de 24 Uur van Le Mans als jaarlijks hoogtepunt, is Total de officiële partner van het Aston Martin Racing-fabrieksteam in de GTE-Pro- en GTE-Am-klasse en het team Signatech Alpine Elf in de LMP2-divisie. In ons land is Total vooral actief als partner van de zeer populaire Mazda MX-5 Cup.  

Werken aan de toekomst 

Ook in de autosport werkt Total aan de toekomst, ondermeer als partner van het project Mission H24, dat tot doel heeft om uiterlijk in 2024 een auto op waterstof te laten deelnemen aan de 24 Uur van Le Mans. Total ondersteunt dit initiatief van de Automobile Club de l’Ouest en de organisatie GreenGT om de ontwikkeling van de waterstoftechnologie verder te brengen. Vol energie, op weg naar succes!