Skip to content

Nieuws: FOLIA CLEANER

Koelvloeistof snel schoon met de FOLIA CLEANER

Effectieve en gebruiksvriendelijke olieskimmer

Lekolie in de koelvloeistof bij metaalbewerking, dat willen we niet. Het leidt tot bacteriegroei, met alle nare gevolgen van dien. Om de olie te scheiden van de koelvloeistof zijn er skimmers. De FOLIA CLEANER van TotalEnergies maakt dit makkelijker dan ooit…

Onderhoud van koelvloeistof is belangrijk. Door bacteriegroei als gevolg van lekolie verslechtert de kwaliteit van de emulsie en er kunnen zelfs gezondheidsklachten ontstaan. Andere risico’s zijn verminderde proceskwaliteit en afkeur van producten. Vervuilde vloeistof sneller vervangen resulteert in hogere kosten.

Het gebruik van een skimmer wordt gezien als de beste oplossing, maar toch blijven de problemen zich vaak vertonen. Eenvoudige skimmers blijken in de praktijk vaak een bron van ergernis. Er is veel verspilling van koelvloeistoffen, de apparaten zijn niet flexibel en hebben geregeld onderhoud nodig of gaan soms zelfs gewoon kapot.

Nieuwe methode van skimmen
De FOLIA CLEANER heeft een innovatief design en een nieuwe methode van skimmen. Flexibel en snel voor alle koelvloeistofbaden. FOLIA CLEANER scheidt de olie beter af, werkt sneller, is gemakkelijk en verplaatsbaar. Dankzij een flexibel pick-up systeem met snelkoppelingen is de FOLIA CLEANER razendsnel aan te sluiten op ieder koelvloeistofbad.

Supersnel skimmen
Vlotte reiniging van het complete vloeistofbad. Snelle zuivering door innovatief pick-up systeem in
combinatie met de krachtige membraanpomp. 

Innovatieve scheidingsmethode
Vrijwel complete scheiding van olie en koelvloeistof. Door een slimme toepassing van
soortgelijke dichtheid met drie op elkaar afgestemde compartimenten.

Flexibel en makkelijk verplaatsbaar
Gemaakt om te transporteren. Dankzij het ergonomisch ontworpen handvat en zwenkwielen is de olieskimmer makkelijk te verplaatsen.

Ultiem gebruiksgemak
Ontworpen als oplossing. Met als uitgangspunten zowel het effectief skimmen als de
werkbaarheid in de dagelijkse praktijk.