Skip to content

In gesprek met Gido Leffring

“Klantwensen vervullen, dát is wat ik doe”

In oktober startte Gido Leffring als Sales Engineer Specialties binnen het Industry Team. In zijn rol focust hij zich vooral op metaalbewerking. Gido deed al behoorlijk wat commerciële ervaring op, ook internationaal. We stellen deze ervaren, servicegerichte smeermiddelenspecialist graag aan je voor.

 

Hoe ben je in dit vak gerold? 
Ik heb al best veel gedaan. Ik werkte onder meer bij een ship chandler en ik was werkzaam op de smeermiddelenafdelingen van twee olie en gas multinationals. Ik deed ervaring op in de procestechniek en woonde en werkte vijf jaar in Zuid-Korea. Wat me bij TotalEnergies erg aansprak, was de revolutie die ze in gang gezet hebben op het gebied van metaalbewerking. Daarbij doel ik op de introductie van de olievrije Folia-range waarmee je veilig en schoon kunt verspanen. Een andere reden om voor TotalEnergies te kiezen was de aanwezige technische kennis. Daar wilde ik graag meer van weten.  

 

Wat doet een Sales Engineer zoal? 
Ik zorg ervoor dat onze bestaande klanten tevreden blijven. Dat betekent dat ik overal in Nederland aan het meten en adviseren ben. Ik voorzie onze klanten van technisch smeermiddelenadvies, waarbij ik natuurlijk graag bouw op de jarenlange ervaring van mijn collega’s van de technische binnendienst. De helft van de tijd richt ik me op metaalbewerkende bedrijven. De andere helft van de tijd richt ik mij op andere maakbedrijven. Mijn dag is goed wanneer ik écht iemand heb kunnen helpen op technisch of commercieel gebied. 

 

Wat spreekt je aan in metaalbewerking?
Mijn vader was timmerman en meubelmaker; hij was heel precies. Ik heb enorm veel respect voor traditioneel vakwerk, voor mensen die geweldig goed gebruik kunnen maken van gereedschappen en machines om iets te vervaardigen. Recent was ik op de TechniShow in Utrecht, dat is hét event voor metaalbewerkende bedrijven. Ik ben dan zwaar onder de indruk van alles wat ik daar zie. 

 

Wat kenmerkt jou als verkoper? 

Van nature ben ik geen opdringerig persoon, geen harde verkoper. Ik vind mezelf vooral een servicegerichte verkoper, iemand die heel goed naar de wensen van zijn klanten luistert en hen daar zo goed mogelijk in tegemoet komt. Klantwensen vervullen, dát is wat ik doe. Ik ben een ervaren sales engineer, een smeermiddelenspecialist die klanten op technisch en commercieel vlak bij kan staan.  
Ik groeide op in Friesland. Maar ik woonde en werkte ook vijf jaar in Korea als salesmanager bij een toeleverancier voor de automobielsector. De 38-urige werkweek bestaat daar niet. Het kwam voor dat ik van 8.00 tot 23.00 uur op kantoor was. De combinatie van mijn Friese achtergrond en mijn Koreaanse ervaring tekent mij misschien ook wel als verkoper. Ik heb een nuchtere Friese houding, stel me dienstbaar op en hecht veel waarde aan respect.

 

Waar kunnen mensen altijd met jou over praten? 
Met mij kun je altijd over voetbal praten. Ik ben leider van twee 7x7-teams.
 

Meer nieuws